Halvparten av alle minibanker er ute av drift

Også nettbank for privatkunder er nede hos mange av landets banker. Du får heller ikke betalt med kredittkort i kortterminaler.

Problemet skyldes en hardwarefeil hos Evry, systemleverandøren for over halvparten av bankene i Norge. Selskapet jobber på spreng for å rette feilen, melder Aftenbladet.no.

- Vi leverer ulike systemer til forskjellige banker, så problemene kan oppleves ulikt, avhengig av hvor man er bankkunde. Noen kommer inn på nettbanken, andre har tilgang med mindre funksjonalitet, sier Geir Remman, kommunikasjonsdirektør i Evry til Aftenbladet.no.

Alle minibankene som driftes av Evry er imidlertid ute av drift.

 DNBs nettsider ser for øyeblikket også ut til å være utilgjengelige (klokken 19.45).

Kredittkort fungerer ikke

Remman sa først til Aftenbladet at terminaler i kiosker og butikker skal fungere som normalt, og at man der kan betale, og også ta ut penger. Nå viser det seg at folk som bruker kredittkort i butikkterminaler heller  ikke får betalt.

-De som har kredittkort får ikke betalt. De som bruker vanlige Visa-kort og Bank Accept får betalt på vanlig måte, sier Remman til Aftenposten.no

- Gjelder det alle typer kredittkort?

- Jeg har ikke indikasjoner på at noen spesifikke kort fungerer, så du kan like godt skrive at det gjelder alle, sier han.

Sparebank 1 Sr-bank fikk melding om feilen rundt klokken 1330.

- Beklageligvis er nettbanken for privatkunder helt ute av drift, og det skaper problemer for de som har hatt behov for å logge inn i nettbanken, sier Thor Christian Haugland, kommunikasjonsdirektør i Sparebank 1 Sr-bank.

Han har ingen informasjon om når problemet vil være løst.

- Men det skal ikke ha noen konsekvens med tanke på betaling av regninger som ahar forfall i dag, fordi det uansett ikke foregår noen transaksjoner før i morgen.

Etter det Haugland vet, skal det ikke være problemer med netthandel, selv om man må bruke BankID, ettersom netthandelen som oftest går via Visa sitt system.

DNB og Sandnes sparebank er blant de andre bankene som er berørt av feilen.

Les også

Siste fra Økonomi

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest økonomi