Hver femte kollega
forelsker seg på jobben

Hver femte arbeidstager forelsker seg på jobben, viser ny studie i Tyskland.

Arbeidsplassen går langt utenpå mange nettsider som inviterer deg til å finne en partner. Forelskelse er et utbredt fenomen blant tyskere på jobben, ifølge en studie fra Forsa, melder tidsskriftet Der Spiegel.

- Du kjøper ikke katta i sekken, er det viktigste argumentet blant de spurte for å la følelsene få fritt spillerom på jobben. Du kjenner kollegene adskillig bedre enn tilfeldige fremmede du møter i andre og mer flyktige situasjoner i livet, mener de.

En av fem arbeidstagere har forelsket seg på jobben. Og hver syvende tyske arbeidstager forteller at forelskelsen kan føre til en flørt som i sin tur har endt i et fast forhold, ifølge Forsa.

Velrenommert

Forsa er et velrenommert institutt for statistiske analyser som jevnlig får oppmerksomhet for sine politiske barometre. Her har instituttet foretatt en fersk meningsmåling om romantikk på jobben blant 1001 arbeidstagere i Europas største økonomi.

Les også

Nordmenn på europatoppen i sjekking på jobb

- Vi har forståelse for at vi ikke bør ha for mye med hverandre å gjøre på jobb, sier kolleger og samboere Cathrine Pedersen og Bendik Øvergaard.

Heller ikke nordmenn er lenger så skeptiske til forhold på arbeidsplassen som de trolig var tidligere.  Aftenposten omtalte i fjor en internasjonal undersøkelse fra rekrutteringsselskapet Randstads såkalte Workmonitor der 56 prosent av de spurte norske arbeidstagerne fortalte om kolleger som innleder romantiske forhold på arbeidsplassen. Syv av ti arbeidstagere ser ikke problemer med det.

To samboere i Posten fortalte om positive reaksjoner fra kolleger da deres forhold oppsto.

I Randstads undersøkelse kom tyske arbeidstagere faktisk ut på topp med 67 prosent som har forhold på jobben. Tallet er neppe helt sammenlignbart med den ferske undersøkelsen fra Forsa.

Ikke sjefen!

De aller fleste tyske arbeidstagere holder seg unna sjefen. Blant dem som har vært forelsket på jobben minst en gang, oppgir bare en av ti at de var forelsket i sjefen.

Undersøkelsen viser også at mange arbeidstagere har et begrenset sosialt liv utenfor jobben. I gruppen som har fått faste forhold med kolleger på jobben forteller en av tre spurte at de sjelden treffer folk i fritiden.

Menn er mer positive til forhold på jobben enn kvinner. Studien viser at 44 prosent av de mannlige arbeidstagerne kan tenke seg et forhold med en kvinnelig eller mannlig arbeidskollega. Bare 37 prosent av kvinnene sier det samme. Og jo yngre du er, jo mer positiv er du til et fremstøt på jobben.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Økonomi

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest økonomi