• Microsoft rapporterte for første gang tap, etter å ha skrevet verdien på sin onlinevirksomhet.

    FOTO: REUTERS

Microsoft gikk for første gang med tap

Skrev ned verdien av sin egen onlinevirksomhet med nærmere 38 milliarder kroner. Google krøp mot nye høyder.

Underskuddet i andre kvartal i år, som var regnskapsårets fjerde og siste, var på snaue 3 milliarder kroner. Det skyldes først og fremst at konsernet nedskrev verdien av onlinevirksomheten med nærmere 38 milliarder kroner.

Omsetningen økte i siste kvartal med 4 prosent til 109 milliarder kroner og har det siste året vært på hele 447 milliarder kroner.

Microsoft hadde i siste regnskapsår et overskudd på 103 milliarder kroner, noe de selv tilskriver «solid økning i omsetningen og streng budsjettdisiplin».

Datagiganten betaler derfor ut drøyt 4,40 kroner i avkastning per aksje, mens Wall Street hadde forventet i underkant av 3,80 kroner. Verdien av aksjen steg torsdag med 2,14 prosent.

Google økte omsetningen

På samme tid klatret Google mot nye høyder. Datagiganten økte omsetningen med 21 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Google for 74 milliarder kroner og kunne dermed notere et overskudd på nærmere 17 milliarder kroner.

I mai kjøpte Google opp Motorola og sikret seg dermed en fot innenfor det lukrative mobilmarkedet. Håpet er å kunne ta opp kampen mot selskaper som Apple og Samsung.

Omsetningen i Motorola var i andre kvartal på drøyt 7,5 milliarder kroner.

Les også

Siste fra Økonomi

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest økonomi