• REKORDBONUS: Områdeansvarlig Tommy Sørvik jobber ved Remas distribusjonssenter på Hylkje på åttende året, men har aldri fått større bonusutbetaling enn i år

    FOTO: TOR HØVIK

Ny bonusfest for Rema-ansatte

Tommy Sørvik og de 106 andre ansatte i Rema Distribusjon i Bergen kan glede seg over tidenes bonusfest: Alle som jobbet full tid i fjor får i utgangspunktet 83.000 kroner ekstra.

- Men vi gjør et fratrekk for dem som har mer enn 12 dager fravær, og disse pengene fordeles på dem som har minst fravær. Det betyr at maks bonus for medarbeidere på lageret med moderat fravær blir på 89.000 kroner, som ble utbetalt i mars, sier daglig leder Trond Eikeland til bt.no.

Ledergruppen på seks har sin egen bonus, som er litt høyere enn de andre.

- Forskjellen er bare på 30.000 kroner, så ingen blir styrtrik av den. Men det er en liten gulrot fordi de ofte har lange dager, sier Eikeland.

Rekordutbetaling

Han og de andre som sørger for at det til enhver tid er varer på plass i samtlige Rema 1000-butikker i Hordaland og Sogn og Fjordane er vant til å få deler av overskuddet som bonus.

Men utbetalingen har aldri vært større enn i år. Grunnlaget for Rema-bonusen er budsjettet. Resultat utover budsjett deles i to. Halvparten går til Reitan-familien som eier Rema, den andre halvparten til fordeling blant medarbeiderne.

- Dette motiverer oss til å stå på, forsikrer Eikeland.

Alles innsats teller

Som en integrert del av Rema-systemet kan distribusjonssenteret ikke påvirke innkjøps- eller utsalgsprisene på alle varene som går inn og ut av lageret. For å påvirke resultatet - og deretter få en klekkelig bonus - må derfor Eikeland og medarbeiderne få til effektiv drift.

- Det handler om sykefravær, husleie, skader på materiell og distribusjonskostnader, sier Eikeland, som mener hemmeligheten er å få alle til å se viktigheten av jobben de gjør.

Les også

Meny-kunde Nina Beate Larsen 
spiser fisk flere ganger i uken fordi hun har begynt å snakke med dem som jobber i fiskedisken. Her får hun fisk fra fiskeansvarlig Tom Rosenlund i Meny Ringnes Park.

Nå er 
luksusmaten pop igjen

Pengesterke nordmenn er tilbake på supermarkedene. Finanskrisen er forlengst historie, og fersk fisk og langtidsmørnet biff står på menyen.

 

Les også:

Les også

Siste fra Økonomi

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest økonomi