• Salget av økologisk mat har økt med 11 prosent fra første halvår i fjor til i år.

    FOTO: Ørn E. Borgen

Spiser mer økologisk mat

Salget av økologisk mat i dagligvarehandelen har fra første halvår i fjor til første halvår i år økt med 11 prosent, viser tall fra Statens landbruksforvaltning.

Regjeringens mål er at 15 prosent av matomsetningen skal være økologisk innen 2020. Det er langt igjen. I dag er tallet om lag 1 prosent, skriver Nationen.

- Hovedfunnene i rapporten er at omsetningen av mat fortsetter å øke, etter en nedgang i 2010, sier seniorrådgiver Elin Røsnes i Statens landbruksforvaltning (SLF).

Noen matvarer peker seg mer ut enn andre, blant annet barnemat og egg, forteller hun.

- Når det gjelder norsk produksjon av økologisk mat i Norge er behovet for økologisk korn større enn produksjonen. For melk, kjøtt og egg ser vi at produksjonen er høyere enn videresalget, sier Røsnes.

Les også:

Les også

Velkommen til Aftenpostens debatter!

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.