• Uninor-reklame i Mumbai i India tidligere i år.

    FOTO: REUTERS/Danish Siddiqui

Telenor nedskriver i India

Tar tap på 3,9 milliarder kroner, opplyser selskapet i en børsmelding.

- Etter at indisk høyesterett i februar vedtok å kansellere Uninors lisenser og den indiske telekomregulatørens (TRAI) nylige anbefaling for ny auksjon av 2G-lisenser, har usikkerheten økt betydelig. Hvis forslaget fra TRAI blir vedtatt av det indiske telekomdepartementet slik det nå foreligger, vil det være nær umulig for Telenor å delta i auksjonen, skriver selskapet i meldingen.

I februar kansellerte indisk høyesterett 122 mobillisenser i landet, hvorav 22 tilhører Uninor. 2. juni trer dommen i kraft, og lisenshaverne må etter den datoen legge ned driften.

Full tyngde fra norske myndigheter

Myndighetene i landet har sagt at lisensene skal utlyses på nytt, gjennom en auksjon. Men tidligere har de sagt at det vil ta minst et år å få avviklet denne.

Les også

Ansatte i Uninor frykter at de står uten arbeid etter 2. juni og demonstrerte i Delhis gater i håp om hjelp fra indiske myndigheter.

14.000 Telenor-ansatte frykter for jobben

Tiden begynner å renne ut for Telenors India-satsning.

Telenor og den norske regjeringen har lagt full tyngde inn i saken i håp om å få utsatt fristen på 2. juni eller avviklet auksjonen kjapt.

Blant annet hadde nylig næringsminister Trond Giske og Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas møter med to sentrale statsråder for å ta opp saken.

- Forsiktighetsprinsippet gjør at Telenor har besluttet å skrive ned gjenværende immaterielle eiendeler og anleggsmidler i India med 3,9 milliarder kroner (2,6 milliarder kroner etter minoritetsinteresser). Nedskrivingen vil bli inkludert i Telenors resultater for første kvartal 2012, som legges frem 8. mai 2012, skriver selskapet i mandagens børsmelding.

Etter denne nedskrivningen, pr. 31. mars i år, har Telenor regnskapsmessig sett ingen verdier i India.

Telenor-aksjen steg 3,4 prosent i løpet av den første halvannen timen med handel på Oslo Børs mandag formiddag. Til sammenligning er hovedindeksen opp 0,56 prosent.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Økonomi

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Telenor i India

Telenor har fått voldsomme problemer med sin mobilsatsing i India, der det har satset 17 milliarder kroner i egenkapital og lånegarantier.

I 2008 kjøpte Telenor 60 prosent av selskapet Unitech Wireless, som samme år hadde kjøpt 22 mobillisenser. Telenors eierandel i dag er 67 prosent.

I februar 2012 kansellerte indisk Høyesterett 122 mobillisenser, også de 22 som tilhører Uninor, på grunn av korrupsjon ved tildelingen.

Mest lest økonomi