• DNB-sjef Rune Bjerke.

KVARTALSTALLENE:

DNB-sjef: - Vi er lite påvirket av uroen

Men fredag opplever DNB børsras.

Norges største bank fikk et resultat i første kvartal på 1760 millioner kroner. Det er en nedgang med 1091 millioner sammenlignet med 1. kvartal i fjor. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 2659 millioner kroner.

Også resultat pr. aksje skuffet. Resultat per aksje ble 1,08 kroner, mot 1,76 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 1,63 kroner per aksje, skriver hegnar.no.

Før skatt ble resultatet 2378 millioner kroner. Sammenlignet med året før er det et fall på 1427 millioner kroner, resultat før skatt 1. kvartal i 2011 var på 3805 millioner kroner. Ifølge SIX Estimates hadde analytikerne ventet seg et resultat før skatt på 3544 millioner kroner, skriver E24.no.

Les også

Kjære Rune! Odd Dag Bjørndal holder presset oppe mot DNBs konsernsjef Rune Bjerke (nærmest, med ryggen til) på nesten hver eneste generalforsamling. Særlig tøffe var sverdslagene i fjor, ifølge både DNB og Bjørndal selv.

Han er DNBs faste møteplager

Hvert år dukker han opp på DNBs generalforsamling for å bruke sin talerett som aksjeeier. Temaet er alltid det samme: Odd Dag Bjørndal (68) kjemper en ensom kamp mot ledernes millionlønninger.

Banken skriver at nedgangen i resultatet skyldes at markedsverdien på såkalte basis-swapper endrer seg veldig mye fra kvartal til kvartal.

- Godt fornøyd

- Vi har god vekst i utlån til norske små og mellomstore bedrifter, og vi fortsetter å ta markedsandeler innenfor sparing og utlån til norske forbrukere. Utlånene til våre aller største kunder økte også med nær 14 prosent i første kvartal sammenlignet med første kvartal i fjor. Det er vi godt fornøyde med, sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB i en pressemelding.

Det var en god utvikling i netto renteinntekter, som økte med 10,6 prosent fra første kvartal 2011. Utlånsvolumet økte i gjennomsnitt med 8,9 prosent, og innskuddene økte med 13,8 prosent fra første kvartal 2011.

«Samtidig som innskuddsveksten har vært sterk har vi hatt god tilgang på finansiering i kapitalmarkedet. Vår likviditetssituasjon er derfor solid og god», skriver DNB i meldingen.

- Går bra i Norge

Konsernsjefen påpeker at den norske økonomien ser ut til å bli lite påvirket av den internasjonale uroen.

Les også

DNB og Nordea gir motsatt råd

DNB råder fondskunder til å flytte penger ut av fond og over på bankkontoen. Nordea råder kundene sine til å gjøre det motsatte.

- Til tross for at det er stor usikkerhet om den økonomiske utviklingen internasjonalt, går det bra i Norge. Den innenlandske norske økonomien ser ut til å bli relativt lite påvirket av internasjonal uro. Vi har 80 prosent av virksomheten vår i Norge og ser derfor positivt på våre muligheter til vekst og inntjening i denne delen av banken, sier Bjerke i pressemeldingen.

Men han advarer mot at økende finansieringskostnader og strengere krav til kapitaldekning og likviditet vil kunne påvirke konkurransesituasjonen for hele finansnæringen i de nærmeste årene.

- De finansielle ambisjonene står fast, men de vil bli mer krevende å nå som følge av nedjusterte renteforventninger og negativ regnskapsmessig effekt av sikringsinstrumenter. DNB fastholder sin kunderettede strategi, som gir grunnlag for å nå de langsiktige målene.

Les også:

Siste fra Innland

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest økonomi

Siste nytt