• Klikk på grafikken for større versjon.

Halv pris på reiseforsikring

Nykommeren AIG Travel feier konkurrentene av banen i vår test av helårs reiseforsikring. Om du er i rett alder, riktignok.

Les også:


Det er ikke lett å manøvrere i jungelen av reiseforsikringer. Vilkårene er avansert lesning, og erstatningsbeløpene er svært like hos de fleste selskapene. Flere selskaper lar deg ikke lese forsikringsvilkårene på nettsidene sine (se undersak). Et sveip over de største tilbyderne av reiseforsikring gir inntrykk av at de fleste helårsforsikringene koster omtrent det samme, et sted mellom 1000 og 1300 kroner.

Best og billigst.

Men med våre testforutsetninger er det likevel ikke vanskelig å kåre den beste reiseforsikringen: AIG Travel, en nykommer på privatmarkedet, har det desidert beste tilbudet. Reiseforsikringen fra AIG koster kun 649 kroner i året, og det er halvparten av hva man må betale hos konkurrenter som Europeiske og TrygVesta for tilsvarende vilkår (se tabell). AIG gir tilsvarende eller bedre dekning enn konkurrentene på de fleste områdene vi undersøkte.

–Hvordan kan dere ha et såpass mye lavere prisnivå enn konkurrentene?

–Vi er tydelige på risikofordeling på antall personer. Er du bare ansvarlig for deg selv på reisen, gjenspeiles det i vesentlig lavere premie hos oss, sier Lasse Aarstrand, Scandinavian Travel Manager for AIG Europe.

AIG er likevel blant de billigste også for familier med en årspris på 998 kroner. Barn som råker ut for ulykker eller dør, er bedre dekket hos AIG enn hos noe annet selskap i testen.

Les også:


Dyrt for eldre.

Det er de eldre kundene som virkelig får svi hos AIG. De fleste andre reiseforsikringsselskapene bryr seg lite om den sikredes alder før fylte 70 år.

Hos AIG blir det dyrere bare man fyller 56.

Da skvetter prisen opp i 1135 kroner – fortsatt billigere enn mange konkurrenter, men langt fra billigst. Et ektepar i alderen 63-69 år må ut med hele 2245 kroner hos AIG for en felles reiseforsikring. Hos Europeiske slipper de unna med 1510 kroner.

–Vi bestemmer premien også med tanke på skadesannsynlighet knyttet til alder. Det blir mer premie på dem som er eldre, bekrefter Aarstrand, som bemerker at AIG ikke har noen øvre aldersgrense.

Les også:


–Vi forsikrer uansett alder, sier Aarstrand.

Er du over 70 år og reiser alene, koster det deg hele 2272 kroner hos AIG.

–AIG (American International Group) måtte reddes av den amerikanske regjeringen under finanskrisen. Er dere et trygt valg?

–Det kan kunden være hundre prosent sikker på. AIG Norge er en del av AIG Europe, et bunnsolid selskap med 4,5 ganger den kapitalen man trenger som europeisk forsikringsselskap, sier Aarstrand.

–Hvorfor skal man velge TrygVesta når man får reiseforsikring til halve prisen hos AIG?

–Det har jeg et godt svar på. Da mange nylig var engstelige for svineinfluensaen, var TrygVesta det første selskapet som lot sine kunder avbestille reiser til Mexico kostnadsfritt. Konkurrentene satt på gjerdet og ventet på UD, sier informasjonssjef Ingrid Holm Svendsen i TrygVesta.

–Generelt sett har vi lempeligere regler når det gjelder avbestilling. Vi behandler våre kunders subjektive fryktfølelse, uten å vente på UD, sier Holm Svendsen.

Les også:


–Hjelpeapparat.

Europeiskes assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland understreker hvor viktig hjelpeapparatet er om uhellet skulle være ute:

–Pris og vilkår er bare 40 prosent når man velger reiseforsikring. Hjelpeapparatet teller 60 prosent, mener hun.

–Tror du AIG har et dårligere internasjonalt hjelpeapparat enn Europeiske?

–Nei, jeg vil ikke uttale meg om konkurrentene. Jeg vil bare understreke at det som virkelig

Se også andre pristester:Interessert i artikler om personlig økonomi? Meld deg på vårt nyhetsbrev her


Les også:

Siste fra Innland

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Klikk på grafikken for større versjon.

Mest lest økonomi

Siste nytt