Her åpner Europas største tax-free

Norge får Europas største tax-free, med over 6500 ulike typer parfyme og kosmetikk. Butikken er billigst av de store flyplassene i Norden.

I disse dager ferdigstilles Duty Free-butikken (for utenlandsreisende) på Gardermoen. Det 1530 kvadratmeter store lokalet vil huse Europas største tax-free, målt i omsetning.

7750 vareslag vil til enhver tid være tilgjengelig, deriblant 6500 ulike kosmetikk- og parfymevarianter.

Tall Aftenposten Forbruker har fått tilsendt, viser at Duty Free på Gardermoen er betraktelig billigere enn tax-free-butikkene på Stockholms Arlanda og Københavns Kastrup.

Administrerende direktør Pål Wibe i Travel Retail Norway (TRN), som driver Duty Free, tviler likevel på at det vil bli priskrig mellom de nordiske flyplassene. Men konkurrentene er kjent med utviklingen på Gardermoen.

- Nå er ikke tax-free-markedet bare en konkurranse om å være størst, det er også bra å være best, sier Henrik Busch, kommersiell direktør ved Kastrup flyplass i København.

- Jeg har ennå ikke vært på en lufthavn i Europa med et større utvalg enn oss, sier Busch.

Han sier at Kastrup er meget oppmerksomme på konkurransesituasjonen, særlig siden det er mange nordmenn som flyr via København.

Trives med konkurranse

- Vi synes det er bra med konkurranse mellom flyplassene. På den måten får de reisende/konsumentene større valgmulighet, og blir vinnerne til slutt, sier Ari Raudasvirta, forretningsutvikler ved Arlanda flyplass i Stockholm.

- Det kommer til å stille større krav til vår egen operatør, Nuance. I løpet av det nærmeste året skal tax-free-området vårt forsterkes med nye og ombygde salgsflater, sier han.

Duty Free på Gardermoen er allerede Norges nest største butikk målt i omsetning. Etter det Aftenposten Forbruker erfarer, omsetter forretningen for mellom 800 og 900 millioner årlig, og blir dermed bare slått av IKEA på Slependen i Asker.

Les også:

Siste fra Innland

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Camilla Jenssen tester ny parfyme i Gardermoens nye, store tax-free-butikken. FOTO: SVEIN ERIK FURULUND

Mest lest økonomi

Siste nytt