• Greenpeaceaktivister demonstrerer i Calgary mot oljeselskapet BPs involvering i tjæresandprosjekter. FOTO: REUTERS/TODD KOROL

    FOTO: TODD KOROL

Miljøvernere har blitt Statoil-aksjonærer

Verdens to største miljøvernorganisasjoner, WWF og Greenpeace, har blitt aksjeeiere i Statoil og vil bruke selskapets generalforsamling til å lansere en kampanje mot Statoils engasjement i oljesandprosjekter.

Les også:

Det er WWF og Greenpeace som har kjøpt aksjer samtidig som de lanserer en kampanje på nettet for å få unge, miljøbevisste mennesker til å bruke sosiale medier i sin kampanje for å påvirke Statoils største eier; staten.

Under mottoet «Vi eier Statoil» har de to organisasjonene tenkt å reise en opinion som kan støtte forslagene som organisasjonene har lagt frem til behandling på generalforsamlingen senere i år.

For å vinne frem er det nødvendig at WWF og Greenpeace får med seg staten som største aksjonær. Mandag overleverte organisasjonene en oppfordring til olje- og energiministeren om å støtte forslaget på generalforsamlingen.

Ett av tiltakene på nettet er etableringen av en Facebook-gruppe med navnet «Vi eier Statoil – og vil ha Norge ut av tjæresanden».

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Siste fra Innland

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest økonomi