• Lederi bedriftsforsamlingen Jan Erik Korssjøen (tv) og styreleder Harald Norvik (i midten) sa takk for seg i ettermiddag. Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (til høyre) kan også sitte utrygt hvis India-operasjonen ryker.

    FOTO: Gunhild M. Haugnes

Telenor-generalforsamling

Norvik fikk applaus på Telenors generalforsamling

Telenor styreleder de siste fem årene, Harald Norvik, takket for seg på selskapets generalforsamling onsdag etter at han nylig fikk sparken av næringsminister Trond Giske.

-Dette er min siste generalforsamling. Det har vært en stor ære og en udelt glede å samarbeide med ledelsen og organisasjonen i Telenor. Jeg er imponert over Telenor, som har høy kompetanse, en sterk kultur og er forandringsvillig. Takk for meg, sa Norvik til forsamlingen.

Avskjedshilsenen ble møtt med applaus fra de fremmøtte.

- Jeg registerer at man får applaus når man går, men ikke når man kommer, sa Norvik med et smil etter generalforsamlingen.

- Krevende

Norvik sa også at det har vært en krevende jobb å være styreleder i Telenor, som opererer så bredt og i så mange markeder.

Han påpekte også så vidt hans syn på den statlige eierstyringen i forbindelse med salget av TV2-aksjene, som var foranlednignen til at Giske uttrykte mistillit til Nrovik.

Leder i bedriftsforsamlingen Jan Erik Korssjøen fikk også applaus da han takket for seg. Han valgte å trekke seg fordi han ikke likte Giske fremgangsmåte da han valgte å fjerne Norvik.

54 mrd. i utbytte

Novik peker også på at Telenor både har levert gode økonomiske resultater og gjort det bra på børsen.

Samtidig ble det trukket frem at Telenor siden børsnoteringen i 2001 har gitt aksjonærene et utbytte på 54 milliarder kroner. I og med at staten eier 54 prosent, betyr det at det har rullet inn rudnt 28 millairder kroenr i statskassen i utbytte fra Telenor.

Generalforsamlingen vedtok da også et rekordhøyt utbytte for 2011 på 7,9 milliarder kroner

-Kjempetragisk

Norvik var ellers opptatt av de enorme problemene Telenor har i India.

Telenor står i fare for å tape mer enn 16 milliarder kroner i India etter at selskapet i februar ble fratatt mobillisensene i landet. Siste håp er en reddende hånd fra den indiske regjeringen.

- Det er kjempetrist og kjempetragisk hvis Telenor må forlate India. Styret gjorde en meget grundig jobb med å vurdere om vi skulle gå inn i India. Dette var umulig å forutse.

Beslutningen om Telenros kal forlate India kan bli den første saken den nye styrelederen i Telenor, Svein Aaser, må ta tak i. Aaser vil høyst trolig bli valgt av bedriftsforsamlingen onsdag kveld.

- Har du noen råd til din etterfølger?

- I så fall vil jeg si det til ham selv og ikke til Aftenposten.

- Er han et godt valg som styreleder?

- Valgkomiteen i Telenor gjør alltid en god jobb.

Siste fra Innland

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest økonomi

Siste nytt