• Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

    FOTO: Gorm Kallestad / Scanpix

KVARTALSTALLENE:

Svake resultater fra Hydro

Hydro fikk et resultat på 585 millioner kroner i første kvartal, ned fra 5,15 milliarder kroner i samme periode året før.

Det er lavere aluminiumspriser og fortsatt svake markeder, især i Europa, som bidrar til svake tall fra Hydro i årets første kvartal.

- Fortsatt svak etterspørsel og lave aluminiumspriser har hatt negativ effekt på resultatene for første kvartal. Vi vil fortsette vårt omstruktureringsarbeid, redusere kostnader og ta de grepene som er nødvendige for å holde stø kurs, forsikrer Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Selv i 2010, som var et vanskelig år for selskapet, leverte Hydro bedre kvartalstall enn årets første. Resultatet for fjerde kvartal i 2010 var på 588 millioner kroner.

Les også

Først til neste år får tidligere Hydro-sjef Eivind Reiten flere millioner fra sin tidligere arbeidsgiver. Da blir han pensjonist, og får trolig litt over 4 millioner i året.

Ingen har tjent mer 
enn Reiten

Ett tiår etter at han begynte som generaldirektør i Norsk Hydro, har Eivind Reiten nå fått utbetalt siste del av etterlønnspakken fra toppjobben.

Tross et dårlig overordnet resultat, leverer Hydros energivirksomhet solide tall, i tillegg til en rekordhøy kraftproduksjon.

- Avhengig av den videre makroøkonomiske utviklingen i Europa, forventer vi en global vekst i etterspørselen etter aluminium på tre prosent utenfor Kina i 2012, sier Brandtzæg.

(©NTB)

Les også:

Siste fra Innland

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Fakta om Hydros resultat

Nøkkeltall fra Hydros resultat for første kvartal i 2012, med tall for første kvartal 2011 i parentes:

Driftsinntekter: 21,748 milliarder kroner (21,138 milliarder kroner)

Driftsresultat: 557 millioner kroner (1,448 milliarder kroner)

Resultat før skatt: 585 millioner kroner (5,15 milliarder kroner)

(©NTB)

Mest lest økonomi

Siste nytt