Ti ord som sikrer deg jobben

Ny forskning avslører de ti ordene eller setningene som mest sannsynlig vil gi deg suksess med jobbsøknaden.

To generelle råd som hittil har vært vanlige å gi til en som skal skrive jobbsøknad er å fremheve gode egenskaper, og å nedtone de mindre flatterende aspektene ved deg selv.

Men ifølge forskere ved University of Hertfordshire koker sannsynligheten for suksess ned til noen spesifikke ord og setninger som brukes i søknaden, skriver The Guardian.

Det engelske universitetet publiserte i går ti-på-topp-ordene som forskerne mener vil lede til suksess. Listen ble satt sammen av psykologer og opptakseksperter ved universitetet, og inkluderer ordene achievement (prestasjon/ ferdighet), evidence (bevis), experience (erfaring), og impact (innflytelse).

Ord som bør unngås

Forskerne identifiserte også ordene som bør unngås i enhver søknad: Alltid og aldri bør ikke brukes, fordi de gir inntrykk av at søkeren overdriver evnene sine. Og istedenfor ordet mistake (feil), bør søkeren skrive at han "fikk en verdifull lærepenge".

Å hevde at "noen tok feil" ("someone was at fault") bør erstattes med en innrømmelse om "uenigheter som ble løst" ("differences of opinion that were overcome").

Essensielle ordvalg

- Alle som jobber med rekruttering og ved opptakskontorer må vurdere hundre- eller tusenvis av personlige konstateringer fra håpefulle søkere, og må ta en beslutning basert på det de kan se på papiret. Å velge de riktige ordene er derfor helt nødvendig hvis din søknad skal skille seg ut fra de andre, sier Karen Pine, en utviklingspyskolog ved universitetet, til The Guardian.

Les også:

Siste fra Innland

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Vil du få en sekser for jobbsøknaden din gjelder det å veie ordene du bruker nøye. FOTO: DAG GRUNDSETH

Mest lest økonomi

Siste nytt