Ti ord som sikrer deg jobben

Ny forskning avslører de ti ordene eller setningene som mest sannsynlig vil gi deg suksess med jobbsøknaden.

To generelle råd som hittil har vært vanlige å gi til en som skal skrive jobbsøknad er å fremheve gode egenskaper, og å nedtone de mindre flatterende aspektene ved deg selv.

Men ifølge forskere ved University of Hertfordshire koker sannsynligheten for suksess ned til noen spesifikke ord og setninger som brukes i søknaden, skriver The Guardian.

Det engelske universitetet publiserte i går ti-på-topp-ordene som forskerne mener vil lede til suksess. Listen ble satt sammen av psykologer og opptakseksperter ved universitetet, og inkluderer ordene achievement (prestasjon/ ferdighet), evidence (bevis), experience (erfaring), og impact (innflytelse).

Ord som bør unngås

Forskerne identifiserte også ordene som bør unngås i enhver søknad: Alltid og aldri bør ikke brukes, fordi de gir inntrykk av at søkeren overdriver evnene sine. Og istedenfor ordet mistake (feil), bør søkeren skrive at han "fikk en verdifull lærepenge".

Å hevde at "noen tok feil" ("someone was at fault") bør erstattes med en innrømmelse om "uenigheter som ble løst" ("differences of opinion that were overcome").

Essensielle ordvalg

- Alle som jobber med rekruttering og ved opptakskontorer må vurdere hundre- eller tusenvis av personlige konstateringer fra håpefulle søkere, og må ta en beslutning basert på det de kan se på papiret. Å velge de riktige ordene er derfor helt nødvendig hvis din søknad skal skille seg ut fra de andre, sier Karen Pine, en utviklingspyskolog ved universitetet, til The Guardian.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Siste fra Innland

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Vil du få en sekser for jobbsøknaden din gjelder det å veie ordene du bruker nøye. FOTO: DAG GRUNDSETH

Mest lest økonomi