Verden

Monstersyklon truer Australia

Monstersyklonen Debbie truer kysten av Queensland i Australia og tusenvis av mennesker er evakuert.
Verden

Skoler blir systematisk angrepet verden over

Skoler, elever og lærere blir systematisk angrepet, og skolebygninger blir benyttet til militære formål verden over, viser en ny rapport.
Verden

Trump oppretter nytt embete for svigersønn

President Trump planlegger et nytt embete som skal bruke næringslivets metoder til å modernisere forvaltningen. Det skal ledes av svigersønnen Jared Kushner.
Verden

De dolket Trump i ryggen. Nå tar presidenten hevn.

De dolket Trump i ryggen og ga ham et forsmedelig nederlag. Nå slår presidenten tilbake mot partiets ytterste høyrefløy.
Verden

Feministisk statue i New York skaper debatt

«Den fryktløse jenta», et midlertidig monument reist i New York for å oppfordre til kvinnelige ansettelser på Wall Street, skaper debatt.
Verden

DNB trekker seg ut av omstridt prosjekt ved siouxindianere

Hensynet til siouxindianerne er forklaringen når DNB gjør alvor av varslene om å trekke seg ut av det omstridte oljerørledningsprosjektet Dakota Access Pipeline.
Verden

Fem omkom i helikopterstyrt i Øst-Ukraina

Alle de fem om bord omkom da et ukrainsk militærhelikopter styrtet ned i den krigsherjede østlige delen av landet søndag. Ukrainas militære tror det var ulykke.
Verden

Lik funnet i koffert ved havna i Rimini

En koffert med liket av en asiatisk kvinne er funnet ved havna i den italienske turistbyen Rimini. Politiet tror det dreier seg om en kinesisk kvinne.
Verden

Demning i fare etter kamper i Syria

Kamper mot IS ved en demning som gruppa kontrollerer i Tabqa, har satt en kraftstasjon ut av spill. Det er fare for økende vannstand, opplyser en tekniker.
Verden

Minst 90 døde etter flom i Peru

Minst 90 mennesker er døde, og 20 er fortsatt savnet etter den verste flommen i Peru på nesten 20 år.
Verden

Eksplosjon i Liverpool i Storbritannia

En eksplosjon skal ha jevnet et hus med jorda i Liverpool i Storbritannia. Det er meldt om minst 15 sårede, skriver The Mirror.
Verden

Mann pågrepet etter Las Vegas-drap

Mannen som barrikaderte seg inne i en buss i Las Vegas med to andre personer er pågrepet. En mann skal være drept.
Verden

Unike bilder: Mange av disse mennene anklages for å være i IS

NINEVEH PROVINSEN, IRAK (Aftenposten): Irakske myndigheter har arrestert så mange mistenkte IS-medlemmer at de ikke vet hvor de skal gjøre av dem. Aftenposten fikk se en av de overfylte cellene.
Verden

Erdogan: Tyrkia kan holde folkeavstemning om EU

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier det kan bli aktuelt å holde en brexit-lignende folkeavstemning om landet skal fortsette samtaler om EU-medlemskap.
Verden

16 drept i luftangrep mot fengsel i Syria

Minst 16 personer er drept i et luftangrep mot et fengsel i den opprørskontrollerte byen Idlib nordvest i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.
Verden

Trump ble felt av sine egne

Donald Trump hevder å være verdens beste forhandler. Men denne uken har han hatt problemer med å overtale sine egne partifeller.
Verden

Minst 27 drept i kamper sør i Jemen

Minst 20 opprørere og sju soldater er det siste døgnet drept i kamper sør i Jemen, opplyser en militær kilde i landet.
Verden

Kina: Høyteknologisk kamp mot dopapir-tyver

Beijings bymyndigheter tar i bruk høyteknologi for å stanse plyndring av dopapir fra offentlige toaletter: Ansikt-skanning.
Verden

Trump mangler flertall for helsereform

Flertallsleder Paul Ryan i Representantenes hus har dratt til Det hvite hus for å informere president Donald Trump om at det ikke er flertall for helsereformen.
Verden

Trump truer med å la Obamacare bli stående

USAs president Donald Trump skal ha gitt republikanere et ultimatum om å enten støtte forslaget til ny helsereform eller la Obamacare bli stående.
Verden

Siden 2013 har britisk sikkerhetstjeneste avverget 13 terrorangrep

Storbritannia er ett av verdens beste land til å avverge terrorangrep, sier terrorismeforsker Magnus Ranstorp. Britisk antiterrorpoliti hadde nytte av tips fra publikum i en tredjedel av de alvorligste sakene.
Verden

Her er grepene britene velger for å gjøre terroren mindre effektiv

LONDON/OSLO (Aftenposten): Terroraksjoner er ennå ikke en del av normalen i Europa, men vi er på vei dit. Etter over 50 år med terrorisme har europeerne lært å leve med det, fremholder forskere.
Til toppen