verden

Slik skal Le Pen vinne valget

PARIS (Aftenposten): Hun lanserer seg som den erfarne og trygge mot novisen Emmanuel Macron. Slik skal Marine Le Pen vinne presidentvalget.
verden

Tre av fire bookinger forsvant fra dette turistmålet

SIDE/ANTALYA (Aftenposten): Gjentagende terrorangrep og politisk uro har skremt turistene vekk fra land som Tyrkia, Egypt og Tunisia. Salg av ferieleiligheter til nordmenn stuper i Tyrkia.
verden

Derfor frykter verden Nord-Korea

Hvis Nord-Korea fortsetter på dagens kurs, er det bare et tidsspørsmål når landet har atomvåpen som kan ramme hele Sør-Korea, Japan og kanskje USA.
verden

Le Pen og Macron videre til andre valgomgang

BRUSSEL/HÉNIN-BEAUMONT (Aftenposten): Finalerunden i det franske presidentvalget blir et oppgjør mellom en liberal EU-forkjemper og en kandidat som vil ut av Schengen, euroen og NATO.
verden

Corbyn lover flere fridager

Labours leder Jeremy Corbyn går til valg på et løfte om å innføre fire nye offentlige fridager. 
verden

Le Pen sa ingenting - men i byen var det kaos

HÉNIN-BEAUMONT (Aftenposten): - Det er alltid et sirkus når hun skal stemme. Mye journalister og mye politi, klager velgere i Marine Le Pens lille hjemby.
verden

Zucca-fest da Rangers sikret kvartfinaleplass i NHL

Mats Zuccarello ble den store helten da New York Rangers tok seg videre til andre runde i NHL-sluttspillet. Nordmannen scoret to mål mot Montreal Canadiens.
verden

Frankrikes konsulat i New York evakuert

Det franske konsulatet i New York ble lørdag evakuert i frykt for en mulig bombe. Flere tusen franskmenn avgir sine stemmer i presidentvalget ved konsulatet.
verden

Alt du bør vite om det franske valget

PARIS/HÉNIN-BEAUMONT (Aftenposten): Valglokalene har nå åpnet i Frankrike. I dag er det første runde i det franske presidentvalget. Her finner du svaret på det du lurer på - blant annet om hovedsakene, skandalene, og overraskelsene - og hva som skjer i dag.
verden

Vitenskap-markeringer verden rundt

Den årlige March for Science-markeringen, demonstrasjoner til støtte for vitenskap og forskning, ble markert verden rundt lørdag.
verden

Mann med kniv skapte panikk i Paris

En mann er pågrepet på en av de største togstasjonene i Paris etter at han truet politiet med kniv. Hendelsen førte til panikk blant folk på stasjonen. 
verden

Nei til norsk hjelp ved svensk bussulykke skal granskes

Svenske myndigheter skal granske hvorfor det ble takket nei da norsk redningstjeneste tilbød hjelp etter bussulykken i Härjedalen der tre ungdommer omkom.
verden

Trump beroliger unge, ulovlige innvandrere

President Donald Trump sier unge innvandrere som oppholder seg ulovlig i USA etter å ha kommet til landet som barn, kan sove rolig.
verden

Mike Pence: USAs hangarskip snart i Japanhavet

USAs visepresident Mike Pence sier hangarskipet Carl Vinson og en rekke støttefartøy er på vei mot Japanhavet og at de vil være fremme i løpet av noen dager.
verden

Florida-senator går av etter rasistisk tirade

En delstatssenator i Florida i USA går av etter å ha uttrykt seg rasistisk overfor to svarte kolleger. Han brukte blant annet ordene «nigger» og «bitch».
verden

Trump tror Paris-skyting vil være til fordel for Le Pen

USAs president Donald Trump sier at han tror angrepet hvor en politimann ble drept i Paris vil hjelpe ytre høyre-kandidaten Marine Le Pen i presidentvalget.
verden

2.000 drap på én måned i Mexico

For første gang siden 2011 har det vært over 2.000 drap på én måned i Mexico. Så langt har det vært flere drap i 2017 enn på minst to tiår. 
verden

Polen synes Norge er vanskelig

Polen vil at staten skal ha kontroll over støtten til uavhengige organisasjoner. Det gjelder også norske penger. Derfor står forhandlingene om EØS-midlene i stampe.
verden

Trump legger fram skattereform neste uke

President Donald Trump sier han neste uke vil legge fram en skattereform som innebærer omfattende skattekutt for både enkeltindivider og bedrifter. 
verden

Elleve drept i Venezuelas hovedstad

Elleve personer er drept i voldsepisoder i Caracas natt til fredag, opplyser justisdepartementet i Venezuela. Opposisjonen fortsetter demonstrasjonene.
verden

Paris-angriper hadde sonet 15 år i fengsel

Gjerningsmannen bak torsdagens angrep i Paris ble sist avhørt av politi i februar. Han sonet nylig 15 års fengsel for drapsforsøk på politibetjenter.
verden

Terroren øker usikkerheten i det franske presidentvalget

PARIS/BRUSSEL (Aftenposten): Terroraksjonen i Paris har gjort søndagens første runde i presidentvalget mer usikker. Sikkerhet er blitt sak nummer én i sluttspurten.
verden

Han ble henrettet i natt

Ledel Lee er henrettet. Høyesterett lot den amerikanske delstaten Arkansas gjennomføre den første henrettelsen på 12 år.
verden

Mann pågrepet for angrep på spillerbuss i Dortmund

En 28-åring er pågrepet, siktet for å ha utført bombeangrepet mot Borussia Dortmunds spillerbuss. Tysk politi tror motivet for attentatet var økonomisk.
verden

Dette vet vi og dette vet vi ikke om skytingen i Paris

Natt til fredag oppfordret politi og myndigheter fortsatt publikkum til ikke å spre rykter og ubekreftede meldinger om angrepet på flere politifolk torsdag kveld. Dette er det vi vet så langt.
verden

Tre politibetjenter skutt i Paris – etterlyst mann pågrepet

PARIS/OSLO (Aftenposten) En politibetjent er skutt og drept og to andre alvorlig skadet på Champs-Élysées i Paris. Mistenkte (39) ble så sent som i februar arrestert for å planlegge å drepe politifolk.
verden

Russlands høyesterett forbyr Jehovas vitner

Høyesterett i Russland har torsdag utstedt en kjennelse som forbyr trossamfunnet Jehovas vitner. De mener gruppa er en «ekstremistisk» organisasjon.
verden

Kjempeisfjell ved Canadas kyst skaper trafikkaos på land

En strøm av enorme isfjell som flyter sakte forbi den lille byen Ferryland i Canada, er blitt en stor turistattraksjon. Køen av isfjell har ført til bilkø på land. Mange vil se naturfenomenet.
verden

OPCW: Nervegass er funnet på ofre etter angrep i Syria

Uomtvistelige resultater viser at ofrene var utsatt for saringass eller en lignende substans i Syria, opplyser Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen.
Til toppen