verden

Iran ønsker ikke at USA deltar i Syria-samtaler

Neste uke leder Russland og Tyrkia samtaler om å skape fred i Syria. Iran ønsker ikke at USA deltar på møtet.
verden

Journalist drept i Honduras

En journalist er skutt og drept av menn i politiuniform nord i Honduras, opplyser sykehuskilder.
verden

Republikanere raser mot Obama

Lederen for Representantenes hus, republikaneren Paul Ryan, sier president Barack Obamas avgjørelse om å gjøre om straffen til Chelsea Manning er «fullstendig skandaløs».
verden

Amerikanerne er så langt lite fornøyde med Trump

Bare 40 prosent av amerikanerne er fornøyde med måten Donald Trump har håndtert overgangen fra valget til denne ukas innsettelse på, viser en meningsmåling utført for CNN.
verden

Obama holder sitt siste pressemøte som president

USAs avtroppende president Barack Obama holder onsdag ettermiddag sin siste pressekonferanse før han forlater embetet, opplyser Det hvite hus.
verden

Assange feirer Manning-benådning

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange sier det er en stor seier for WikiLeaks at Obama korter ned varsleren Chelsea Mannings tid i fengsel.
verden

Obama løslater Chelsea Manning

Den tidligere soldaten Chelsea Manning ble i 2013 dømt til 35 års fengsel for å ha lekket hemmeligstemplede dokumenter til Wikileaks.
verden

Kinesiske myndigheter advarer mot helsefarlige, falske matvarer

BEIJING (Aftenposten): Kinesiske myndigheter etterforsker nå virksomheten ved 50 fabrikker som skal ha produsert falske og svært usunne versjoner av populære og mye brukte sauser og ulike sorter krydder.
verden

Mange drept i feilbombing av flyktningleir i Nigeria

Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug): Minst 52 mennesker er drept og 120 er såret i et flyangrep mot en flyktningleir nordøst i Nigeria, opplyser Leger Uten Grenser. Nigeria innrømmer å ha stått bak angrepet og kaller det feilbombing.
verden

Letingen etter Malaysia Airlines-fly innstilles

Sydney (NTB-AFP-AP): Nesten tre år etter at Malaysia Airlines MH370 forsvant, har Australia, Malaysia og Kina innstilt undervannssøket etter flyet.
verden

Tre drept i selvmordsangrep i Nigeria

Minst tre personer ble drept og 15 såret i et Boko Haram-angrep på et universitetsområde nordøst i Nigeria, ifølge politiet.
verden

Åtte politimenn drept i angrep i Egypt

Minst åtte politimenn er drept i et angrep mot en veisperring i Egypt, opplyser innenriksdepartementet i landet.
verden

Skal ha tilstått nattklubbmassakren

Mannen som er mistenkt for å drept 39 mennesker på en nattklubb i Istanbul nyttårsaften, ble pågrepet i går. Han skal ha tilstått ugjerningen.
verden

FN: 10.000 sivile drept i Jemen

Sana (NTB-AP): Den snart to år lange konflikten i Jemen har kostet 10.000 sivile livet og 40.000 andre er såret, opplyser FN.
verden

Advarer mot russiske hackere foran skjebnevalgene i Europa

Russiske hackere – med støtte fra Kreml – er i gang med å påvirke de store, viktige valgene i Europa. Det hevder etterretningsorganer og ledende politikere i både Tyskland, Frankrike og Nederland.
verden

Trump antyder at CIA-sjefen selv lekket rapport

USAs påtroppende president Donald Trump fortsetter sin feide med amerikansk etterretning, men krangelen kan gi ham trøbbel senere.
verden

Slår ring om tostatsløsningen før Trump tar over

Tostatsløsningen er eneste vei til varig fred mellom Israel og Palestina. Det er budskapet 70 land vil sende til partene i konflikten – og til den nye presidenten i USA.
verden

Mange sivile drept i Mosul-angrep

Opptil 30 sivile skal være drept i et flyangrep mot en IS-kontrollert del av Mosul, forteller lokale innbyggere.
verden

Tilbakekaller støvler som lagde hakekorsavtrykk

En spydig kommentar fra en kunde, med bilde av hakekorsavtrykket fra støvelen hans, går verden rundt på sosiale medier. Nå trekker produsenten støvlene fra markedet.
Til toppen