Verden

803 mennesker arrestert i Tyrkia

Ifølge Tyrkias offisielle nyhetsbyrå, Anadolu, har politiet onsdag arrestert over 800 personer i en landsomfattende aksjon.
Verden

Google til kamp mot «fake news»

Google varsler endringer i sin søkemotor for å luke ut falske nyheter og støtende innhold. 
Verden

Første dobbelthenrettelse på 17 år

For første gang på over 16 år er to dødsdømte henrettet på én dag i USA. Alle forsøk på benådning og utsettelse ble avvist. Europarådet reagerer sterkt.
Verden

Per Sandberg ble grillet om snøkrabbe i EU-møte

De folkevalgte i EU-parlamentet var harde i klypa da de spurte ut fiskeriminister Per Sandberg om hvorfor han nekter EU-fartøyer å fiske snøkrabbe i Norge. 
Verden

Kraftig jordskjelv i Chile

Et kraftig jordskjelv har rystet sentrale deler av Chile, men det verken meldt om store ødeleggelser eller utstedt tsunamivarsel.
Verden

Rapport fra en spasertur i Donald Trumps hage

WASHINGTON, DC (Aftenposten): Donald Trump har brukt mye av sin tid som president på rive ned sin forgjengers politiske arv. Men i en krok rett utenfor Det hvite hus har et Obama-prosjekt fått en ny vår – bokstavelig talt.
Verden

Danske advokater deler ut reklametøy til fanger

Danmarks justisminister reagerer sterkt på at forsvarsadvokater deler ut klær med navn og telefonnumre til noen av landets fremste advokatkontorer til innsatte.
Verden

Minst 15 mennesker druknet i Egeerhavet

Minst 15 personer er funnet druknet i Egeerhavet etter at en oppblåsbar båt sank utenfor den greske øya Lesvos, ifølge den greske kystvakten.
Verden

Svensk stålgigant sponset Trumps innsettelse

Den delvis statseide svenske stålgiganten SSAB var med på å sponse den storslåtte innsettelsesseremonien til president Donald Trump.
Verden

Slik skal Le Pen vinne valget

PARIS (Aftenposten): Hun lanserer seg som den erfarne og trygge mot novisen Emmanuel Macron. Slik skal Marine Le Pen vinne presidentvalget.
Verden

Tre av fire bookinger forsvant fra dette turistmålet

SIDE/ANTALYA (Aftenposten): Gjentagende terrorangrep og politisk uro har skremt turistene vekk fra land som Tyrkia, Egypt og Tunisia. Salg av ferieleiligheter til nordmenn stuper i Tyrkia.
Verden

Derfor frykter verden Nord-Korea

Hvis Nord-Korea fortsetter på dagens kurs, er det bare et tidsspørsmål når landet har atomvåpen som kan ramme hele Sør-Korea, Japan og kanskje USA.
Verden

Corbyn lover flere fridager

Labours leder Jeremy Corbyn går til valg på et løfte om å innføre fire nye offentlige fridager. 
Verden

Le Pen sa ingenting - men i byen var det kaos

HÉNIN-BEAUMONT (Aftenposten): - Det er alltid et sirkus når hun skal stemme. Mye journalister og mye politi, klager velgere i Marine Le Pens lille hjemby.
Verden

Zucca-fest da Rangers sikret kvartfinaleplass i NHL

Mats Zuccarello ble den store helten da New York Rangers tok seg videre til andre runde i NHL-sluttspillet. Nordmannen scoret to mål mot Montreal Canadiens.
Verden

Frankrikes konsulat i New York evakuert

Det franske konsulatet i New York ble lørdag evakuert i frykt for en mulig bombe. Flere tusen franskmenn avgir sine stemmer i presidentvalget ved konsulatet.
Verden

Alt du bør vite om det franske valget

PARIS/HÉNIN-BEAUMONT (Aftenposten): Valglokalene har nå åpnet i Frankrike. I dag er det første runde i det franske presidentvalget. Her finner du svaret på det du lurer på - blant annet om hovedsakene, skandalene, og overraskelsene - og hva som skjer i dag.
Verden

Vitenskap-markeringer verden rundt

Den årlige March for Science-markeringen, demonstrasjoner til støtte for vitenskap og forskning, ble markert verden rundt lørdag.
Verden

Mann med kniv skapte panikk i Paris

En mann er pågrepet på en av de største togstasjonene i Paris etter at han truet politiet med kniv. Hendelsen førte til panikk blant folk på stasjonen. 
Verden

Nei til norsk hjelp ved svensk bussulykke skal granskes

Svenske myndigheter skal granske hvorfor det ble takket nei da norsk redningstjeneste tilbød hjelp etter bussulykken i Härjedalen der tre ungdommer omkom.
Verden

Trump beroliger unge, ulovlige innvandrere

President Donald Trump sier unge innvandrere som oppholder seg ulovlig i USA etter å ha kommet til landet som barn, kan sove rolig.
Verden

Mike Pence: USAs hangarskip snart i Japanhavet

USAs visepresident Mike Pence sier hangarskipet Carl Vinson og en rekke støttefartøy er på vei mot Japanhavet og at de vil være fremme i løpet av noen dager.
Verden

Florida-senator går av etter rasistisk tirade

En delstatssenator i Florida i USA går av etter å ha uttrykt seg rasistisk overfor to svarte kolleger. Han brukte blant annet ordene «nigger» og «bitch».
Til toppen