Verden

Bakke-Jensen tar fartskrangelen i EU med knusende ro 

De gamle stormaktene i EU vil kjøre fortere enn andre medlemsland. Det er ingenting å engste seg for i Norge, mener europaminister Frank Bakke-Jensen (H).
Verden

Trump truer med å la Obamacare bli stående

USAs president Donald Trump skal ha gitt republikanere et ultimatum om å enten støtte forslaget til ny helsereform eller la Obamacare bli stående.
Verden

Siden 2013 har britisk sikkerhetstjeneste avverget 13 terrorangrep

Storbritannia er ett av verdens beste land til å avverge terrorangrep, sier terrorismeforsker Magnus Ranstorp. Britisk antiterrorpoliti hadde nytte av tips fra publikum i en tredjedel av de alvorligste sakene.
Verden

Her er grepene britene velger for å gjøre terroren mindre effektiv

LONDON/OSLO (Aftenposten): Terroraksjoner er ennå ikke en del av normalen i Europa, men vi er på vei dit. Etter over 50 år med terrorisme har europeerne lært å leve med det, fremholder forskere.
Verden

Ordfører: Vi vil ikke la oss kue av terror

Frankrike sender fly for å hente hjem sårede skoleelever. Onsdag kveld slo Paris av lysene på Eiffeltårnet i sympatierklæring.
Verden

UD: Nordmenn i London bes kontakte pårørende

Utenriksdepartementet er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt over situasjonen, og norske reisende i byen bes ta kontakt med sine pårørende. 
Verden

London-politiet anser parlamentskyting som en terrorhandling

Politiet i London har klassifisert hendelsen utenfor det britiske parlamentet som en terrorhendelse. Tre personer ble drept i angrepet, og gjerningspersonen ble skutt og drept av politiet.
Verden

Ukraina vil ikke slippe inn russisk Eurovision-sanger

MOSKVA/OSLO: Ukraina nekter den russiske Eurovision Song Contest-deltageren innreise. - Idiotisk, tordner Putins representant for internasjonalt kulturelt samarbeid.
Verden

Trumps dommerkandidat må svare for seg

President Donald Trumps kandidat til Høyesterett, Neil Gorsuch, kritiserte tirsdag for første gang Trumps omtale av en føderal dommer.
Verden

Stoltenberg skal møte Trump

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg skal møte USAs president Donald Trump 12. april, og en drøy måned senere blir det NATO-toppmøte i Brussel.
Verden

Martin McGuinness er død

Nord-Irlands tidligere viseførsteminister Martin McGuinness er død, 66 år gammel. Han trakk seg fra politikken i januar.
Verden

Ivanka Trump får kontor i Det hvite hus

USAs president Donald Trumps datter, Ivanka Trump, får eget kontor i Det hvite hus og tilgang til gradert informasjon.
Verden

Mirakelmannen Martin Schulz

For første gang i det tyske sosialdemokratiets 153 år lange historie er en partileder enstemmig valgt. Han heter Martin Schulz.
Verden

Bill Gates er fortsatt verdens rikeste

Microsoft-grunnlegger Bill Gates troner for fjerde år på rad på toppen av listen over verdens rikeste mens president Donald Trump har falt ned til 544. plass.
Til toppen