Lege V. Shanmugarajah, som er tilknyttet srilankiske myndigheter, sier at mer enn 400 personer ble registrert som døde ved forskjellige sykehus. Det totale antall drepte var langt høyere, ettersom de fleste ble begravet uten å bli brakt inn, ifølge legen.

Han sier også at mange som ble såret i angrepene aldri ble brakt til sykehus, og derfor døde av skadene. Totalt er 1.000 sivile drept i løpet av de siste to døgnene, sier han.

Srilankiske myndigheter og tamilske opprørere gir hverandre skylden etter helgens angrep. Regjeringshæren hevder at LTTE-geriljaen sto bak angrepet, og sier at regjeringsstyrkene har sluttet å bruke tungt artilleri for å skåne de sivile.

FNs talsmann i området kaller helgens handlinger et blodbad, og slår fast at over 100 barn er blitt drept i angrepene.

– Antallet sivile som er blitt drept denne helgen, inkludert over 100 barn, viser at blodbadscenarioet er blitt en realitet, sier FN-talsmann Gordon Weiss. Sri Lankas innenriksdepartement hevder at LTTE bombarder egne sivile for å legge skylden på regjeringsstyrkene. Tamilene hevder imidlertid at regjeringsstyrkene sto bak angrepet, og at over 3.000 sivile ble drept.