New York-politiet mener at mer enn 20 ulike grupper av unge muslimske menn representer den største sikkerhetstrusselen i USA.

Det kommer frem i en ny rapport, melder TV-kanalen WABC.

Disse unge mennene er ikke samme typen terrorister som de sto bak terrorangrepene 11. september, heter det i rapporten "Radikaliseringen i vesten og den hjemmeavlede trusselen".

Konklusjonen i rapporten er at 11. september-angrepene var et "avvik", og at det altså er enkeltindivider som representerer den største trusselen.

— Reell trussel

New York-politiet fokuserer på individer som går fra en ikke-radikal hverdag til å være villige til å utføre et terrorangrep.

Saken fortsetter under annonsen.

— Trusselen er reell, vi tegner ikke et bilde av et spøkelse, sier terrorisme-ekspert Brian Jenkins, som har bidratt til rapporten.

— Det finnes individer som hisser opp sinte, unge menn, og som vil omvende dem til terrorister, sier han.

I rapporten beskrives moskeer, bokhandlere, kaféer, fengsler og herberger som "radikaliserings-inkubatorer" som fyrer opp potensielle ekstremister.

- Uamerikansk

Kareem Shora, leder for menneskerettighetsgruppen American Arab Anti-Discrimination Committee, mener dette er "uheldig stigmatisering".

— Det er veldig uamerikansk, det går mot alt vi står for. Ved å benytte denne språkbruken hjelper man faktisk ekstremister med rekrutteringsarbeidet, sier han.

New York-politiets rapport referer til minst 10 eksempler der myndighetene har stoppet et terrorangrep planlagt av USA-baserte "aktører".

De fleste av grupperingene som nevnes i rapporten har sitt utspring i New Jersey, og spesielt på studentområder i New Jersey.

"Det er bevis for at det er en radikalisering på gang i USA. Lignende studier i Europa viser at disse individene i praksis er umulig å skille fra resten av innbyggerne i sitt lokaldistrikt," heter det i rapporten.