Det er en rapport på over 500 sider fra det britiske forsvarsdepartementet som er kommet frem til denne slutningen.

Rapporten som er fra år 2000, var tidligere stemplet: "Secret: UK eyes only," og tar for seg over 10.000 militære og sivile øyevitneskildringer av utenomjordiske fenomener.

Ingen marsboere

Det ser ut til at vi kan ta det med ro. Konklusjonen fra rapporten er at det ikke finnes bevis for at det eksisterer utenomjordiske vesener.

I stedet heter det at de fleste observasjonene kan forklares med meteorer og sjeldne værfenomen i atmosfæren, skriver The Guardian.

— Anselige bevis eksisterer som støtter tesen om at hendelsene kan tilskrives fysiske, elektriske og magnetiske fenomener i atmosfæren, heter det i rapporten.

I tillegg er det mer hverdagslige forklaringer som fly med spesielt sterke lys, merkelig formede ballonger og fugleflokker.

Søkte innsyn

UFO-rapporten ble offfentliggjort etter at to forskere ved Sheffield Hallam University, David Clarke og Gary Anthony, søkte om innsyn i den. Rapporten har ingen forfatter og den skal ifølge forskene ha kostet over en million kroner (£100.000) å fullføre.

De skjønner ikke hvorfor rapporten skulle holdes hemmelig.

— Denne rapporten forklarer mange av mysteriene rundt UFOer og det er ingen grunn til at dette ikke skulle være offentlig informasjon, sa David Clarke til The Guardian.

Redd for grønne menn? Det ser ut til at du kan ta det med ro. Ifølge en britisk rapport, finnes de ikke.
MORTEN FREDRIK HAGEN