Denne helgen er en rekke av verdens ledere samlet i München, under den årlige International Conference on Security Policy .

Under sin tale lørdag formiddag gikk den britiske statsministeren til angrep på det han kalte "state multiculturalism". For å hindre at folk blir ekstremister, uansett i hvilken retning, må man bygge opp en mye sterkere nasjonal identitet, sa Cameron ifølge BBC .

Han signaliserte også at de nå vil slå hardere ned på ekstremistiske islamske grupper. Muslimske grupper og organisasjoner som ikke gjør noe for å takle ekstremister bør nektes adgang til offentlige midler, og bør heller ikke få spre sitt budskap på universiteter og i fengsler.

— For å være ærlig; Vi trenger langt mindre av de siste års passive toleranse, og langt mer aktiv "muscular liberalism", sa den britiske statsministeren.

Han mener at årevis med det han kaller “hands-off tolerance”, hvor myndighetene ikke har reagert, har oppmuntret forskjellige kulturer til å leve adskilte liv, og har gjort at landet ikke tør å stå opp mot rasisme utøvet av minoriteter, skriver The Times .

Arikkelen fortsetter under bildet

David Cameron og Hillary Clinton lørdag morgen i München. FOTO: AP
Oliver Lang

Cameron sa videre: La oss vurdere diss organisasjonene på en skikkelig måte: Tror de på universelle menneskerettigheter — også for kvinner og folk med annen tro? Tror de på likhet for loven? Tror de på demokrati og folks rett til selv å velge sin regjering? Oppmuntrer de til integrasjon eller separatisme?

Les hele saken her .