I disse dager sitter den tidligere liberiske presidenten Charles Taylors foran den internasjonale domstolen i Haag. Han står tiltalt for 11 forbrytelser mot menneskeheten som han skal ha gjort under borgerkrigen i Liberia. Nå har det kommet fram nye opplysninger fram om hans terrorvelde i landet, melder nyhetsbyrået AP.

"Zigzag:" -Folk vil frykte oss

Under den voldsomme maktkampen i landet, skal presidenten ha gitt sine egne soldater ordre om å spise drepte fiender. Det kom fram under et vitnemål fra Joseph "Zigzag" Marzah, som var sjef for Taylors dødsskvadron før han ble president. — Beordret Charles Taylor dere til å spise mennesker? spurte aktor ham. - Ja, for å sette et eksempel, slik at folket skulle frykte oss, svarte Marzah tilbake. Han forklarte at kannibalismen oppstod som en kombinasjon mellom rituelle hevnoppgjør og behovet for mat. Dersom ikke soldatene lystret, ble de henrettet.

- FN-soldater ble spist

Ofrene var både fra fra den etniske gruppen Krahn, afrikanske fredssbevarende styrker fra Nigeria og FN-soldater, melder AP. Ifølge CNN virkety Marzah virket helt uanfektet av de detaljerte spørsmålene om kannibalismen. Han beskrev i detalj hvordan menneskene ble skåret fra hverandre, halshygget og tilbredt med salt og pepper. "Zigzag" blir beskrevet som et nøkkelvitne til å avdekke Taylors krigsforbrytelser i Liberia og nabolandet Sierra Leone. Tiltalen mot presidenten vil gjøre ham ansvarlig for de utallige drapene, voldtektene og amputasjonene som hans lojale soldatene utførte.

- Sparket advokaten etter én dag

Taylor har så langt erklært seg ikke skyldig på anklagene mot ham. Rettssaken startet i juni, men måtte avsluttes etter én dag fordi Taylor sparket advokaten sin. Rettssaken ble gjenopptatt nå i januar, men mange vitnemål har blitt gjort for lukkede dører på grunn av frykt for gjengjeldelser, melder AP. Marzah kom med uttalelsene etter lange forhandlinger om sikkerheten til ham og hans familie.