44 år gamle Mahir Cagri ble kjent da han opprettet en internett-side i 1999 med en rekke bilder av seg selv mens han solte seg. Han hevder mannen bak den kasakhstanske TV— reporteren Borat, Sacha Baron Cohen, har brukt ham som inspirasjon. Nå vurderer han søksmål mot Cohen, og har reist til London for å vise verden at det er han som er den ekte Borat, skriver BBC. - Cohen kopierer meg, og imiterer meg på en dårlig måte. Svært dårlig, sier Cagri.

- Dette er ikke bra

Etter å ha sett filmen, skal Mahir Cagri være bekymret over at folk tror han er som Borat. I filmen gjør Borat blant annet narr av Kasakhstan, han liker å se på naken-bryting og har en anti-semittisk holding. - Når du ser den filmen, hva tror vel folk om meg? At Mahir er en elendig komiker, Mahir er homoseksuell, Mahir sier forferdelige ting om det jødiske folk. Dette er ikke bra, sier Cagri. Filmens mottakelse har vært over all forventning i USA. Også i Storbritannia har filmen tatt publikum med storm. Internettbrukere var snare til å se likhetstrekkene mellom Borat og Mahir Cagri, som opprettet sin internett-side for syv år siden for å bli kjent med nye mennesker.

Mange fans

Siden fikk raskt en hærskare av fans. Også Bill Gates skal ha vært blant dem, skriver BBC. På gebrokken engelsk kunne man lese "jeg like å ta fotokamera (dyr, byer, pene nakenmodeller og mennesker)", og hans personlige opplysninger var "Jeg høy 1.84 cm, min vekt 78 kilo. Mine øyne grønne. Jeg bor alene!". - Flere medier skriver at Bortat imiterer og kopierer Mahir, sier Mahir Cagri, som la til at han har planer om å lage sin egen film for å vise hvem den ekte Mahir er. Sacha Baron Cohen har ikke kommentert saken, men har tidligere uttalt at Borat er inspirert av en lege han møtte i det sørlige Russland.

Tyrkiske Mahir Cagri er en kjendis både i hjemlandet og ute i verden. Her blir han intervjuet i London, der han ønsker å gjøre verden oppmerksom på at Borat er inspirert av ham.
ALESSIA PIERDOMENICO / REUTERS
Cagri (44) poserer med hunden sin i Izmir.
AP PHOTO
Borat spilles av komikeren Sacha Baron Cohen. Han har uttalt at en russisk lege er inspirasjonen til karakteren.
PETER KRAMER / AFP PHOTO