I en melding til sine tilhengere, gjengitt på arabiske nyhetskanaler, oppfordrer Muammar Gadafi sin tilhengere til å sette fyr på Libya.

— La det bli en lang kamp og la Libya bli oppslukt i flammer, siteres Gadafi på i arabiske medier, ifølge Reuters.

- Vi vil fortsette å kjempe

Gadafi hevder at hans motstandere er splittet og at hans tilhengere ikke har planer om å gi seg.

Det var nyhetskanalen Al Arabibya som først kom med nyheten. De viste til en uttalelse som etter hvert skal bli avspilt på den syriskeide tv-kanalen Arrai.

- Selv om dere ikke hører min stemme, fortsett motstanden. Vi vil ikke gi opp. Vi er ikke kvinner. Vi vil fortsette å kjempe, sier Gadafi ifølge Arrai.

Saken fortsetter under annonsen.

Kanalen sier at en talemelding fra Gadafi vil bli avspilt.

Vet hvor Gadafi er

En libysk militærsjef sier at det antas at Gadafi befinner seg i Bani Walid utenfor Tripoli der han legger planer for hvordan han skal slå tilbake mot opprørerne.

Det har vært motstridende meldinger om hvor Gadafi befinner seg etter at han forlot boligen sin 23.august, men også en representant for overgangsrådet i Libya sier at Gadafi befinner seg i Bani Walid.

Med seg i Bani Walid skal Gadafi ha sin sønn Saif al-Islam og etterretningssjef Abdullah al-Senussi. Alle tre er ettersøkt av Den internasjonale straffedomstolen for forbrytelser mot menneskeheten.

Abdel Majid Mlegta, koordinator for militæroperasjonene i Libya, sier at «noen vi stoler på» har fortalt at Gadafi tok seg til Bani Walid tre dager etter at opprørerne inntok Tripoli.

En algerisk avis hevder på sin side at den avsatte diktatoren befinner seg i grensebyen Ghadamis, og at han skal ha forsøkt å ringe den algeriske presidenten Abdelaziz Bouteflika i håp om at kan søke tilflukt i landet.

Bouteflika skal ikke ha besvart Gadafi.

Vil ta over Gadafis hjemby

Gadafi hevder uansett at hans styrker er klare til å fortsette kampen mot opprørerne og overgangsrådet og at stammene både i Bani Walid og i Sirte er bevæpnet og ikke kan beseires.

— Vi vil kjempe fra dal til dal, fra fjell til fjell, sier Gadafi.

Uttalelsene fra Gadafi står ikke i stil med uttalelser hans sønn Saadi ga til al-Arabiya tidligere denne uken.

— Vi snakker om å få i gang forhandlinger for å få en slutt på blodsutgytelsen, sa Saadi.

Overgangsrådet, som avsatte Gadafi, forsøker også å ta over Gadafis hjemby Sirte. På lørdag utvidet de en deadline for overgivelsen av byen med én uke.

— Det betyr at det er fremgang i forhandlingene. Vi har ikke hastverk med å komme inn i Sirte. Den har ingen økonomisk betydning og vi vil risikere noens liv for å få overtatt byen. Vi kan kutte forsyningene og vente, til og med i ennå en uke, sier Mohammed Zawawi, en talsmann for overgangsrådet.

Vil frigi to milliarder til overgangsrådet

Samtidig som Gadafi oppfordrer sine tilhengere til å ikke gi opp kampen, avholdes det en Libya-konferanse i Paris.

Ifølge NTB er en av hovedsakene på møtet en frigivelse av libyske midler som er sperret på utenlandske kontoer.

Den norske regjeringen ber FN om grønt lys til å stille to millarder kroner som står sperret i norske banker til rådiget for Libyas overgangsråd.

Det opplyser statsminister Jens Stoltenberg, som deltar på konferansen, til NTB.

FNs sanksjonskomité har tidligere godkjent at USA og Storbritannia frigir 1,5 milliarder dollar hver. Nå har franske myndigheter fått tillatelse til å stille til rådighet midler tilsvarende 1,5 milliarder euro.

Representanter fra rundt 50 land deltar på møtet i Paris.