Stedet der kvinnene ble tatt til fange ligger ikke langt fra landsbyen Chibok, hvor nesten 300 skolejenter ble kidnappet av Boko Haram 14. april i år.

Nigerianske forsvarsmyndigheter har foreløpig ikke uttalt seg om hendelsen, som så langt bare er bekreftet av øyevitner, ifølge BBC.

Forsøkte å stanse dem

Bortføringen skal ha skjedd torsdag i forrige uke i nomade-leiren Garkin Fulani nordøst i Nigeria. Kvinnene skal ha blitt truet med skytevåpen og kjørt til et ukjent sted i delstaten Borno.

Etter at over 200 skolejenter ble kidnappet av Boko Haram i april i år, har verdens øyne blitt rettet mot den brutale islamistgruppens fremferd i Nigeria. Twitter-taggen #BringBackOurGirls har blitt et symbol i kampen mot den voldelige islamistiske gruppen.
AKINTUNDE AKINLEYE

Ifølge en lokal borgervernsgruppe tok opprørerne også med seg tre menn som forsøkte å stanse dem.— Vi prøvde å dra etter dem da vi fikk høre om angrepet tre timer senere, men bilene våre kunne ikke dra så langt og meldingen nådde oss for sent, sier Alhaji Tar til BBC.

Trolig langt flere

Den australske legen og Nigeria-eksperten Stephen Davis sa i går til avisen The Times at vi bare har sett toppen av isfjellet når det kommer til Boko Haram-kidnappinger.

Saken fortsetter under annonsen.

Ifølge Davis er trolig langt flere enn de om lag 300 jentene og kvinnene man kjenner til, blitt kidnappet av militsgruppen.

Han mener at det reelle tallet kan være så høyt som 600.

2000 drept siden nyttår

Opprørere fra Boko Haram ønsker å opprette en islamistisk stat i Nigeria. I løpet av de siste fem årene har de drept flere tusen mennesker i landet, særlig i nordøst, hvor de står sterkt.

Siden årsskiftet er over 2000 mennesker blitt drept og 750.000 nigerianere har måttet flykte fra hjemmene sine.

Den nigerianske hæren har fått kritikk for ikke å ha klart å stanse volden. Selv om det for et drøyt år siden ble innført unntakstilstand i Nigeria, beskrives hæren i landet som «inaktiv og fraværende», skriver BBC.

Stanset angrep i helgen

Ifølge Al Jazeera skal den nigerianske hæren denne helgen ha slått tilbake et angrep fra Boko Haram rettet mot landsbyer i Borno og nabo-delstaten Adamawa.

I en uttalelse sier talsmann Chris Oluklade at mer enn 50 opprørere ble drept av hæren natt til lørdag da de forsøkte å angripe en landsby.

Hensynsløs og ekstrem

«En afrikansk versjon av Osama bin Laden», er han blitt kalt, Boko Haram-leder Abubakar Shekau.

Boko Haram-lederen har blitt beryktet for sin ekstreme brutalitet.
Anonymous

Mannen, som trolig er i 30— eller 40-årene, beskrives som hensynsløs og ekstrem i sin tolkning av koranen. Det er knyttet utsikkerhet til hvor han er født, men trolig er enten Niger eller Nigeria hans opprinnelsesland.

Shekau tok over som Boko Harams leder i 2009, da den tidligere lederen Mohamed Yusuf ble drept mens han var i politiets varetekt.

Siden da har islamistgruppen stadig blitt mer kjent utenfor Nigeria, som følge av sin brutale fremferd.