Kerry kom til New York før den store republikanske festen helt vil dominere byen fra kommende mandag. Da skal republikanerne offisielt velge George W. Bush og Dick Cheney til sine presidentkandidater på republikanernes landsmøte.

— Du kan ikke lede Amerika ved å villede det amerikanske folket, sa Kerry som har måttet slite med beskyldninger de siste ukene om at han har løyet om sin tjeneste i Vietnam.

Kerry mener Bush-leiren kommer med beskyldninger og bakvaskelser fordi egne argumenter i viktige politiske spørsmål ikke har tyngde.

— De har ingen planer, ingen positive visjoner og ingen forståelse for en umiddelbar og ubestridelig sannhet - et sterkt Amerika begynner hjemme, sa Kerry i talen som ble holdt bare et par kvartaler fra åstedet for neste ukes republikanske landsmøte - Madison Square Garden.

Kerry-kampanjen har sagt at Bush bruker interessegrupper til å sverte Kerry, som "Patruljebåtveteraner for Sannheten". Denne gruppen har finansiert en rekke TV-reklamer hvor de påstår at John Kerry langt i fra sto for noen heltemodig innsats under Vietnamkrigen, og at tapperhetsmedaljene er tildelt ham på feil grunnlag.

— Min plikt som president er å være forsvarssjefen som finner sannheten og forteller sannheten i stedet for å villede det amerikanske folket I ly av interessegrupper som sier hva som helst for å de temaene som virkelig gjelder: jobb, helse og krigen i Irak. Kerrys tale tirsdag var et forsøk på å få fokus på reelle politiske spørsmål.

— Til tross for hva republikanere sier, har Bush hele tiden satt interessen til de få foran interessene til de fleste amerikanere, sa Kerry og viste til skattelettelser for de rikeste, spesielle regler for forurensere, belønning til bedrifter som flytter utenlands og inngått allianse med de store i oljeindustrien.

George Bush sa mandag at han fordømmer all negativ valgkampreklame fra interessegrupper.

— Uavhengige grupper med forbindelse til John Kerry har brukt millioner på negative annonser mot Bush. Kerry har nektet å fordømme disse annonsene, sa talsmann for Bush-kampanjen Steve Schmidt til AP tirsdag.

(Aftenpostens nettutgave - AP)