— Dette er trist for Spania og Madrid som feriested, sier informasjonssjef Anette Rodahl Maltun i reisebyrået Berg-Hansen til NTB.

Madrid er i ferd med å bli et populært reisemål for nordmenn som vil på storbyferie. Rodahl Maltun tror ikke at eksplosjonene i Madrid torsdag vil påvirke folk som har bestilt reise til Spania. Hun får støtte fra reiselivsbransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

— Vår erfaring fra aksjoner mot turistmål tidligere er at folk reagerer spontant og panisk akkurat mens nyheten kommer, og vurderer å avbestille reisen. Så ser de an situasjonen, og deretter får de mer avstand til det som er skjedd og opprettholder sine ferieplaner, sier Forsdahl til NTB.

Han tror ikke at reisebransjen vil oppleve noe rush av avbestillinger fra nordmenn som har planlagt å dra til Spania.

— ETA står trolig bak det som nå har skjedd i Madrid, og de har vært aktive i Spania i lang tid. Vi kan se paralleller til irske IRA som herjet i London på 70-tallet. Turismen fortsetter nok som før, sier Forsdahl.

Berg-Hansens informasjonssjef tror imidlertid at Madrid som reisemål kan lide dersom det blir flere aksjoner i tiden fremover.

— Jeg tror nok ikke denne eksplosjonen påvirker folk noe i den nærmeste tiden, men hvis det komme flere slike eksplosjoner, vil det påvirke Madrid som feriedestinasjon, mener Rodahl Maltun.

(NTB)