— Vi har ikke noe annet valg enn å bli enige, sa Hamas-leder Khaled Mashaal som har reist fra sitt eksil i Damaskus til Saudi Arabia for å lede forhandlingene.

- Ikke bare ord

Tonen fra palestinernes president Mahmoud Abbas, som tilhører Fatah, var ikke mindre optimistisk. - Vårt folk kan forvente seg gode nyheter. Jeg håper at dette møtet ikke bare blir ord ut i luften, sa Abbas før møtet ifølge nyhetsbyrået AP.

Urolighetene i Gaza og på Vestbredden har i lengre tid truet med å bryte ut i full borgerkrig mellom Hamas, som har regjeringsmakten, og Fatah som har presidentmakten gjennom Mahmoud Abbas.

Isamil Haniye, som er statsminister for den Hamas-ledede regjeringen i de palestinske områdene, deltok også i det optimistiske koret.

— Vi ber om at Gud gjør dette til en ny side i de palestinsk-palestinske forholdene, sa Haniye.

Våpenhvile

Mer enn 30 personer er drept i kamper mellom Fatah og Hamas-tilhengere de siste dagene. Lørdag ble det inngått nok en våpenhvile som denne gangen ser ut til å bli overholdt.

Etter at Hamas vant valget i januar i fjor har situasjonen i de palestinske områdene forverret seg betraktelig. Israel vil ikke samarbeide med Hamas, og en rekke vestlige land har frosset pengestøtten til den Hamas-ledede regjeringen.

Palestinernes president Mahmoud Abbas møted Saudi Arabias kong Abdullah før forhandlingene i Mekka onsdag.
OMAR RASHDI - AP