Et femetasjers boligbygg med 35 leiligheter falt sammen etter en eksplosjon klokken 21.45 lokal tid julaften. Ulykken skjedde i den ukrainske byen Evpatoria ved kysten av Svartehavet.

Eksplosjonen ble trolig forårsaket av en gasslekkasje.

Nyhetsbyrået AP melder at 19 personer er bekreftet omkommet.

21 personer er hentet ut i live, blant dem to barn. Fire av de overlevende er sendt til sykehus.

Myndighetene sier til AP at 12 personer fremdeles befinner seg i ruinene av den sammenraste bygningen. Til sammen skal 65 personer være registrert som beboere i bygningen.

Saken fortsetter under annonsen.

Over 700 redningsmannskaper arbeider med å få folk ut av ruinene av den fem etasjer høye boligblokken. Kraner er også satt inn i ryddingen av ulykkesstedet.

Barn blant de døde

— Eksplosjonen ble forårsaket av en gasslekkasje, og ødela 35 leiligheter. Barn er blant de omkomne, sier Ihor Krol, en talsmann fra myndighetene.

Den ukrainske presidenten Viktor Yushchenko og statsministeren Yulia Tymoshenko skal allerede være på plass i Evpatoria.

Russlands president, Dmitry Medvedev, har tilbudt å sende militær hjelp.

Ifølge den russiske TV-kanalen Channel One skal innestengte personer har ringt sine pårørende for å be om hjelp.

Det er ikke helt uvanlig at ulykker på grunn av gasslekkasjer skjer i tidligere Sovjet-republikker, skriver Reuters. Spesielt risikabelt er det i vinterhalvåret da det fyres mer. I oktober 2007 døde 15 personer da en bygning raste sammen i byen Dnipropetrovsk i Ukraina.

STRINGER/RUSSIA
Redningsmannskap fortsetter letingen torsdag.
AP PHOTO
Blokken ble fullstendig smadret.
REUTERS