Mannen skal ifølge sveitsiske medier ha kjørt en Ferrari Testarossa i 137 km/t gjennom en landsby. Dette var 57 km/t over fartsgrensen på strekningen.

— Med et kraftig kjøretøy har den anklagede ignorerte grunnleggende trafikkregler ut av pur fartsglede, heter det i dommen.

I Sveits avpasses bøtene etter inntekten. Mannen skal ha en formue på over 128 millioner kroner, og straffeskjerpende var det også at mannen tidligere er domfelt.

Fartsboten er mer en dobbelt så stor som den forrige rekordboten i Sveits, som ble ilagt føreren av en Porsche i Zürich i 2008, ifølge BBC. Ifølge sveitsiske medier skal mannen være i besittelse av fem luksusbiler, inkludert Ferrarien.

Finsk fartsbot til en million

For nesten nøyaktig et år siden fikk den styrtrike finske industrikongen Jari Bär en bot på en million kroner for råkjøring, ifølge NTB. Han ble tatt i å kjøre 82 km/t i en 60-sone.

Ved fastleggelsen av boten tok finsk politi utgangspunkt i skatteoppgjøret for 2007. Jari Bär mente dette ikke ga et riktig bilde av hans daværende inntektsnivå, og uttalte øvrig at «Finland er et u-land» når det gjelder fartsgrenser og trafikkbøter.

Nektet å vedta fartsbot

Også i Norge har vi eksempler på velstående sjåfører som protesterer på fartsmålingene. I mai i fjor ble en mann i Trøndelag tatt i å kjøre 101 km/t i en 80-sone i Snåsa, ifølge Trønder-Avisa. Millionæren nektet å vedta et forenklet forelegg på 4.900 kroner, da han mente at politiets måling var feil.

Inderøy tingrett fant det imidlertid bevist at alt var i orden med det tekniske utstyret, og at målingen ble utført på forskriftsmessig vis. Mannen ble dømt til å betale en bot på 5.900 kroner, og 1.500 kroner i saksomkostninger.