— I tillegg er han siktet for tyveri, opplyser informasjonsrådgiver Anne Kjersti Shaw i Utenriksdepartementet til NTB.

— Den norske ambassaden i Hellas har sendt to personer til Kos som skal bistå og være til stede under rettsmøtet som finner sted mandag, sier Shaw.

Hva som kommer til å skje på dette møtet er ikke Shaw sikker på, men hun antar gresk politi kommer til å ta stilling til videre fengsling av mannen.

På rettsmøtet mandag må politiet på Kos legge fram det de har av mistanke og beviser, og enten opprettholde, endre eller frafalle siktelsen.

Uenighet om sigaretter

Nordmannen satt i helgen i arresten på politistasjonen på Kos, opplyser politiet på øya til NTB. Trønderen ble arrestert etter at en 54 år gammel mann døde.

Ifølge Dagbladet var det uenighet om noen pakker sigaretter som ledet opp mot dødsfallet. Politirapporten beskriver at den berusede 21-åringen forsøkte å naske sigaretter og drikke fra et minimarked. Trønderen ble oppdaget av 54-åringen, som er faren til eieren av markedet. Under håndgemenget som oppsto, skal 21-åringen ha dyttet grekeren, som falt og ble liggende bevisstløs på gata. To timer senere døde den 54 år gamle mannen på sykehus. Ifølge politiet på Kos, har 54-åringen hatt problemer med hjertet, skriver Dagbladet.

Reiste med Saga

Kos er et populært reisemål for ungdom. Den mistenkte mannen reiste til den greske ferieøya med Saga Solreiser. 21-åringen og hans tre reisefeller bor på et hotell som markedsføres spesielt overfor ungdom som er ute etter festing.

Vennene er nå redde når de beveger seg på gata i byen.

— Den avdødes sønn deltok i håndgemenget, og vi vet ikke hva han kan finne på. Derfor ser vi oss over skuldra når vi er ute, sier en av dem til Dagbladet.

— Jeg så min far dø. Min far ble drept for fem pakker med sigaretter. Det er så fryktelig, sier sønnen, Dimos Epsimos, til VG.