Det som begynte som en grillfest i New York-bydelen Harlem lørdag kveld utviklet seg raskt til å bli en voldsom slåsskamp.

Med hundrevis av mennesker til stede gjøv 22-årige Luis Soto og 23-årige Angel Alvarez løs på hverandre. Slåsskampen utviklet seg til å bli en skuddutveksling der Soto endte opp død etter å ha blitt skutt seks ganger.

Alvarez skal deretter ha begynt å skyte rundt seg før fire politifolk åpnet ild mot 23-åringen. Han endte opp med 21 kuler i kroppen, men overlevde på mirakuløst vis, skriver New York Daily News.

— Det er utrolig. Han ble skutt i armene, beina, magen og kjeven, men har det etter forholdene bra. Han klarer å snakke, sier 23-åringens søster, Kimberley Creer, til avisen.

Fem andre skadet

Medisinske eksperter i New York tror Alvarez har satt ny rekord.

Saken fortsetter under annonsen.

- Jeg vil si at alt over 20 skudd er en rekord, sier Dr. Vincent DiMaio, rettsmedisiner og forfatter av en bok om dødsårsaker, til avisen.

Fem andre personer, blant dem to politifolk, endte opp med skuddskader etter den voldsomme episoden i Harlem, ifølge The Wall Street Journal. En av politifolkene skal ha blitt skutt av en annen politimann.

Avisen hevder at politiet avfyrte 46 skudd mot Alvarez etter at de var vitner til at han skjøt og drepte Soto.

New York-borgermester Michael Bloomberg. FOTO: AP
William B. Plowman

Ordføreren reagerer

New York-ordfører Michael Bloomberg tar skyteepisoden svært seriøst.

— Vi er nødt til å gjøre noe med alle disse våpnene som kommer inn i byene våre, sier han.

Alvarez kan vente seg en drapstiltale så fort han kommer ut av sykesengen. Ifølge hans advokat, John Carney, ble han skutt 23 ganger. Advokaten hevder også at det ikke var Alvarez som skjøt og drepte Soto.

— Det er mer til denne historien enn hva politiet forteller, men akkurat nå kan jeg ikke snakke om nøyaktig hva som skjedde, sier han til The Wall Street Journal.