Amerikanske myndigheter nekter å løslate en iraksk vitenskapskvinne, slik gisseltagerne krever. Onsdag sa irakske ministere at Dr. Taha ville bli løslatt. Paul Bigley sier til BBC Radio 4 at dette var "et lysglimt i en stor, lang, mørk, skitten og kald tunnel".

— Men nå er dette blitt sabotert, sier han.

Ber Blair om hjelp

I et 11 minutter langt videoopptak som er lagt ut på Internett bønnfaller Kenneth Bigley statsminister Tony Blair om hjelp.

— Du er den eneste personen på Guds jord som kan hjelpe meg. Jeg tror dette kanskje er min siste mulighet, hulker briten.

  • Jeg vil ikke dø. Vær så snill å løslat kvinnelige fanger i irakske fengsler, ber han.

- Kan ikke gi etter

Storbritannias utenriksminister Jack Straw sier at myndighetene gjør alt hva de kan for å få Bigley løslatt, men at de ikke kan gi etter for terroristers krav. Opposisjonsleder Michael Howard mener Regjeringen opptrår korrekt overfor gisseltagerne, melder Reuters.

— Vi kan ikke gi etter for folk som oppfører seg på en slik barbarisk måte. Dersom vi gjorde det, ville det være et grønt lys for dem til å ta flere gisler og drepe flere mennesker, sier han.

62 år gamle Biglet ble kidnappet i Bagdad i forrige uke. De to amerikanerne som han ble kidnappet sammen med, er begge drept.

<b>Ber om løslatelse.</b> Kenneth Bigleys brødre Stanley (t.v.) og Philip (t.h.) sammen med Kenneth Bigleys sønn Craig.
LIVERPOOL DAILY POST AND ECHO/AP
<b>Dødsangst.</b> Kenneth Bigley ber Tony Blair om hjelp på et 11 minutter langt videoopptak.
REUTERS