En fire måneder gammel baby ble funnet i live av redningspersonell i Ghardaia i Algerie, etter å ha tilbragt fire dager i sølevannet som fulgte flommen. Det melder nyhetsbyrået AP.

Ved god helse

— Det er et mirakel, virkelig et mirakel, å finne en baby i live etter så lang tid, sier Ghardaia-ordfører Yahia Fahim til Algeries nasjonale radiokanal.

Ifølge det statlige algeriske nyhetsbyrået APS skal den lille babyen være ved forholdsvis god helse etter å ha blitt funnet i søla sent lørdag kveld.

Babyen skal være overlevert til en lokal familie mens algeriske myndigheter leter etter foreldrene.

Journalister i Ghardaia, hvor flesteparten av ofrene druknet, sier at ingen av dem har sett babyen siden den ble reddet, men ordføreren sier at bildet av den skal publiseres i den lokale pressen, slik at familien kan kjenne den igjen og de kan gjenforenes.

Nødtiltak for å hindre epidemi

Ifølge algeriske myndigheter skal minst 41 mennesker ha mistet livet i flommen, som kom etter uventet mye regnfall denne uken.

Store redningsaksjoner pågår nå i de flomrammede områdene, og ifølge myndighetene er det iverksatt nødtiltak for å hindre dødelige epidemier fra å spre seg gjennom det forurensede flomvannet.

Tusenvis av tepper, telt og nødmatspakker har blitt delt ut i Ghardaia, en by med omtrent 100.000 innbyggere. Over 1400 hus er totalskadet i byen, som ligger omtrent 60 mil sør for hovedstaden Alger.

Ahmed Ouayhia, Algeries statsminister, ankom Ghardaia søndag for et hastemøte med deler av regjeringen, for å diskutere hvordan best mulig ta seg av krisen.

Blant annet trenger 12.000 studenter tak over hodet, etter at skolene deres er rammet av flommen.

ZOHRA BENSEMRA
FAYEZ NURELDINE/AFP