I bagasjen hadde mannen en også blant annet et hjemmelaget sverd og en øks. Likevel slapp grensevaktene ham inn.

Da Gregory Despres (22) passerte grenseovergangen mellom USA og Canada ved Calais i Maine, ble det bare tatt fingeravtrykk av ham og våpnene ble beslaglagt. Men mannen fikk fritt reise inn i USA.

Dagen etter ble det oppdaget et grufullt dobbeltdrap på mannens hjemsted i den canadiske provinsen New Brunswick Den 74 år gamle countryartisten Frederick Fulton ble funnet halshugget i sitt hjem. Hans kone var blitt knivstukket til døde.

Blodig skjorte

Despres, som flere ganger hadde hatt voldelige sammenstøt med sine naboer, ble umiddelbart mistenkt. Han ble arrestert og siktet av politiet i Massachusetts i USA tre dager senere, etter at han gikk langs hovedgaten kledd i en blodig skjorte.

Hendelsen skjedde i slutten av april. Nå spør flere kritiske røster hvordan det er mulig at USA, med sin strenge grensekontroll, kunne la en mann med en blodig motorsag få slippe inn i landet.

Ikke etterlyst

Ifølge Bill Anthony, som er talsmann for USAs grensekontroll, kunne ikke Despres stoppes fordi han er amerikansk statsborger. Han var heller ikke etterlyst da han passerte grensen.

— Ingen ba oss om å pågripe ham. Det at noen er bisarre er ikke grunn nok til å hindre dem adgang til landet eller aresstere dem, sier Anthony til nyhetsbyrået AP.

— Og våre folk der oppe ved grensen har ikke et laboratorium. De kan ikke bare se på en motorsag og slå fast om det er blod eller rust, sier han.

Selv om Gregory Despres rømte etter trolig å ha utført en virkelig motorsagmassakre og hadde våpnene med seg i bagasjen, ble han ikke stanset.
AP