Tre israelske soldater ble lettere såret i selvmordsangrepet, opplyser israelske kilder. Kvinnen er den eldste palestineren som til nå har utført selvmordsangrep.

Kvinnen som sto bak selvmordsangrepet i byen Jabaliya, var mor til ni barn og bestemor til langt flere. Sønnen hennes sier at familien er stolt av at hun er blitt martyr:

– Vi er virkelig glade. Hun fortalte oss i går kveld at hun ville gjennomføre et selvmordsangrep. Hun gjorde i stand klærne sine for operasjonen, og vi er stolte, sier 20-åringen til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge den israelske hæren oppdaget soldatene kvinnen idet hun var på vei mot dem. De kastet en sjokkgranat mot henne, hvorpå hun utløste sprengladningen.

Minutter senere kunngjorde Hamas på en nettside at den sto bak angrepet. Det er første gang siden januar 2005 at den islamistiske gruppen sier den sto bak et slikt angrep.

Samme dag ble i alt syv palestinere drept i israelske operasjoner på ulike steder på Gazastripen. Tre av dem ble drept i et luftangrep mot en bil nord på Gazastripen.

Alle var medlemmer av den militante gruppen Folkets motstandskomiteer (PRC). En sivil 19-åring ble drept da soldater stormet et byggefelt i byen Beit Lahiya.

Onsdag besluttet den israelske regjeringen å fortsette militæroperasjonene på Gazastripen i et forsøk på å stanse rakettangrepene mot israelsk territorium.

Tre palestinere ble drept da denne bilen ble truffet av en bombe på Gazastripen.
REUTERS