Frankrike vil komme til å betale dyrt for sin tilstedeværelse i Afghanistan og andre muslimske land. Dette sier en stemme som skal høres ut som al-Qaidas leder, Osama bin Laden, på et nytt lydbåndopptak. Opptaket ble sendt på den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera fredag.

Budskapet er ikke til å misforstå: Dersom Frankrike ikke trekker ut sine soldater fra alle muslimske land, vil franske gisler bli drept. Det henvises til franskmenn som er bortført i det vestafrikanske landet Niger.

— Grønt lys

— President Nicolas Sarkozys avvisning av å trekke sine soldater ut fra Afghanistan er ikke noe annet enn et grønt lys for å drepe de franske gislene, sier bin Laden under opptaket.

Dette er det andre lydbåndet som Osama bin Laden har offentliggjort hvor han angriper fransk tilstedeværelse i Afghanistan, og hvor han knytter dette til bortføringen av franskmenn i Niger.

**Flere vestlige statsborgere er bortført i Niger de siste årene. Syv utlendinger,

Saken fortsetter under annonsen.

, ble kidnappet i Niger i september. I alt sitter åtte franskmenn som gisler rundt om i verden. I tillegg til gislene i Niger, er to kidnappet i Afghanistan og én i Somalia.**

Ofrene for kidnappingene i Niger har ofte endt opp hos terrornettverket al-Qaidas nordafrikanske gren (AQIM), som skal ha innkassert store beløp i løsepenger. Dette er imidlertid aldri blitt offisielt bekreftet.

AQIM har tatt på seg ansvaret for kidnappingene, og for drapene på to franskmenn som ble funnet døde i forrige uke etter et mislykket redningsforsøk i Niger.

Utelukker forhandlinger

I juli i fjor drepte AQIM den

etter en mislykket redningsaksjon av franske kommandosoldater.

AQIMs leder Abdelmalek Droukdel, som også er kjent som Abou Moussaab Abdelouadoud, sa i november at det bare er Osama bin Laden selv som kan føre forhandlinger om løslatelse av gislene, ifølge NTB.

Franske myndigheter har utelukket slike forhandlinger med verdens mest ettersøkte mann.