Tirsdag fortalte utenriksminister Jack Straw parlamentsmedlemmene formelt at etterretningstjenesten trakk argumentet om at Saddam kunne ha angrepet med en spesiell type våpen på 45 minutter. Onsdag møtte statsminister Blair sterk kritikk.

Tony Blair unnskylder for feil i etterretningsarbeidet før krigen i Irak når det gjelder Iraks våpen, men tilbakeviser bestemt påstander om at han framstilte situasjonen uriktig.

Statsministeren møtte sterk kritikk fra liberaldemokratenes leder, og svarte med blant annet å beskylde toryene i å leke politikk om emnet og si at liberaldemokratene ville latt Saddam Hussein styre Irak.

Konfrontert med krigen, sa han til parlamentsmedlemmene:

— Jeg tok valget, og jeg står ved det.

Charles Kennedy, liberaldemokratenes leder, gikk sterkt ut mot statsministeren.

— Hvis vi ikke kan unnskylde for det faktum at vi tar feil, setter vi faktisk våre styrker og alle våre andre sivile som jobber med å gjenoppbygge Irak i en enda vanskeligere posisjon, sa Kennedy til BBC Radio.

Han sa videre at Blairs såkalte moralske argument om at verden er bedre uten Saddam, ikke holder mål fordi Blair tidligere har sagt at den irakiske presidenten kunne bli sittende dersom landet fulgte FNs krav.

Statsministerens talsmann sa at det var en klar forskjell mellom å gjøre feil i etterretningsarbeide og krigen selv.

— Det kritikerne av krigen virkelig vil at han skal gjøre, er å unnskylde for krigen; han kommer ikke til å gjøre det, sa talsmannen.

<b>Til motmæle.</b> Britenes statsminister Tony Blair gikk hardt ut mot kritikken i Underhuset onsdag.
STEPHEN HIRD/REUTERS