Denne uken er minst 21 personer drept i en rekke angrep som militante muslimer mistenkes for å stå bak.

At landets nye regjering har tatt initiativ til å få i stand en fredelig løsning på den snart tre år lange konflikten, ser ikke ut til å legge en demper på volden.

Bomben som gikk av inne i et stappfullt tehus i provinsen Songkhla tok livet av tre personer og såret 13, opplyser politiet. To av de sårede mistet beina i eksplosjonen.

I naboprovinsen Narathiwat ble to personer skutt og drept mens de var ute og kjørte torsdag kveld, mens en tredje person ble skutt fredag morgen.

Thailands militære styrker meldte fredag at den omstridte unntakstilstanden i sør er forlenget til 19. januar. Den innebærer at personer kan holdes fengslet i opptil 30 dager uten å bli siktet. Folk kan også bli pågrepet, ransaket og avlyttet uten at politiet må skaffe seg spesiell tillatelse.

Thailands nye statsminister Surayud Chulanont sa tidligere i uken at han vil forsøke å få slutt på det muslimske opprøret i sør på fredelig vis.

– Vi vil forsøke å snakke med mange mennesker, både muslimske ledere og skolebarn, sa Surayud etter at han onsdag hadde samtaler med malaysiske ledere i Kuala Lumpur.

Hans forgjenger Thaksin Shinawatra måtte tåle kritikk for å ha forsøkt å takle opprøret i sør med hardhendte metoder.

Bomben som gikk av inne i et stappfullt tehus i provinsen Songkhla.
REUTERS