Gjerningsmannen åpnet ild mot brannmennene da de ankom til stedet like før klokka 6 om morgenen, ifølge Gerald Pickering, politisjef i Webster.

— Fire av våre brannmenn ble truffet av skudd. To er drept, og de to andre er brakt til sykehus, sa han under en pressekonferanse.

De to som ble såret i

, er trolig ikke livstruende skadet.

Gjerningsmannen ble funnet død på stedet. Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent, men ifølge Pickering ser det ut til at mannen lokket brannmannskapene i en felle.

Saken fortsetter under annonsen.

Tidligere straffedømt

Det var en 62 år gammel mann som sto bak skytingen. Han har tidligere sonet en dom på 17 års fengsel for drapet på sin bestemor i 1980.

Pickering var tydelig oppskaket da han møtte pressen etter skytingen.

— Folk som står opp midt på natten for å slukke branner, venter ikke å bli skutt og drept. Dette er et trygt lokalsamfunn, og det er helt forferdelig med en tragedie som dette, sa han.

Skytedramaet forhindret i flere timer brannvesenet fra å komme i gang med slukkingsarbeidet. I alt sju boliger ble ødelagt.

Mens flammene herjet, satte politiet i gang evakuering av boliger i nærområdet. Ifølge WROC sendte politiet et pansret kjøretøy til stedet. Gatene i området ble stengt for trafikk.

Våpendebatt

Skytingen skjer bare ti dager etter skolemassakren i Newtown i delstaten Connecticut, hvor 20 barn på seks og sju år samt seks voksne ble drept. Gjerningsmannen, Adam Lanza, skjøt også sin mor og seg selv.

Massakren i Newtown har fått debatten om USAs våpenlover til å blusse opp igjen, og en prosess er nå i gang for å se nærmere på hvilke tiltak som kan iverksettes for å forhindre nye skytetragedier.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo sendte sine kondolanser til ofrenes familier.

— New Yorks utrykningspersonell er sanne helter. Igjen og igjen setter de seg selv i fare for våre familier og lokalsamfunns skyld, sa han. (©NTB)