— Møtet i Wien blir en viktig anledning for å følge opp Genève-avtalen om Ukraina. Russerne har så langt ikke etterlevd avtalen, og Genève-enigheten blir bare skjørere og skjørere. På møtet i Wien må vi finne tilbake til holdningene som brakte fram Genève-avtalen tidligere i år, sier Brende (H) på telefon underveis til Wien søndag.

Rundt 30 utenriksministre, deriblant Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, kommer til møtet. Brende ser et håp om at man derfor for første gang får drøftet situasjonen i en bredere europeisk sammenheng.

— Jeg frykter utviklingen de nærmeste dagene. I Moskva bruker russerne et veldig sterkt språk nå, og vi ser også at regjeringen i Kiev i større grad forsøker å skaffe seg kontrollover østlige og sørlige områder, sier han.

— Det vil lett bidra til en ytterligere tilspissing av konflikten, og jeg håper ikke det blir brukt som unnskyldning av russerne til å intervernere. I så tilfelle er man i en enda farligere situasjon, understreker Brende i en kommentar til NTB.