Det er rutinemessig tatt utvidet blodprøve av den svenske sjåføren (47) etter at nattbussen fra Säfflebussen plutselig skjente over i feil kjørebane, traff autovernet, og veltet over på siden.

Passasjerene måtte krabbe ut gjennom taklukene og vinduene. I alt 11 av de 15 passasjerene skal ha kommet til skade. Ti ble fraktet i til sykehus i ambulanse, de andre i drosjer.

Gode kjøreforhold

Ifølge politiet var veibanen tørr, og hastigheten skal ha vært moderat. Bussen var i rute da ulykken skjedde, og hadde fire timer igjen til Oslo. Ulykken skjedde klokken 01.38 i natt, da nattbussen hadde svingt av fra E18 mot Dalavägen/ riksväg 26 ved innkjørselen til Kristinehamn fire mil øst for Karlstad.

— Svært mange av passasjerene har utenlandske navn som tyder på at de kommer fra Balkan, men det skal bare ha vært to nordmenn om bord. Selv om de har utenlandske navn, har de oppgitt Oslo som bosted, sier länsvakthavande Christer Mathiasson ved Karlstadpolisen.

De to, 45 og 59 år gamle, ligger nå på Karlskoga lasarett og Kristinehamns sjukhus. Tilstanden var tirsdag formiddag uklar, men de skal ikke være livstruende skadet. Ti ambulanser ble sendt til ulykkesstedet.

— Vi har ikke fått snakket med sjåføren ennå. Han er en av de 11 som fortsatt ligger på sykehus, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade, sier driftssjef Olle Östberg i Säfflebussen.