Er du i Indonesia? Send oss en epost eller ring Aftenposten.no på 02286 .

46 personer er døde etter onsdagens kraftige jordskjelv i Indonesia, og myndighetene frykter at antall omkomne vil stige.

Skjelvet målte 7 på Richters skala og ble utløst omtrent 50 kilometer under bakken utenfor sørkysten av Java i Indonesia. Java er den tettest befolkede av Indonesias mange tusen øyer.

Tusenvis av bygninger ble ødelagt, og i hovedstaden Jakarta 190 kilometer nord for episentret svaiet skyskraperene. På Java er mange bygninger forvandlet til murblokker, og gatene er fylt med telt og skur for å gi innbyggerne tak over hodet.

— Det er store skader på over 18.300 hus, og 9.000 boliger og kontorer er ødelagt. Minst 5.300 personer er tvunget til å søke opphold i midlertidige skur, sier myndighetenes talsperson Priyadi Kardono til nyhetsbyrået AP.

Saken fortsetter under annonsen.

ADEK BERRY

Bygninger kollapset

Enkelte avsidesliggende områder er uten kontakt med omverdenen, og antall drepte og skadede kan komme til å stige, opplyser indonesiske myndigheter. Mange av de døde og skadede ble rammet av bygninger som kollapset.

Redningsmannskaper graver med bare hendene i ruinene etter hus i landsbyen Cikangkareng i distriktet Cianjur, som ble rammet av et jordskred som følge av skjelvet.

— Her ble minst 13 døde funnet og landsbybeboere leter fortsatt etter mange savnede, opplyser Kardono.

- Alt er borte, kona mi, min gamle svigerfar, huset mitt. Nå håper jeg bare at jeg finner den døde familien min, sier bonden Ahmad Suhana (34) til nyhetsbyrået AP.

President Susilo Bambang Yudhoyono er ventet å besøke landsbyen i løpet av torsdag.

ADEK BERRY

Maskana Sumitra, den lokale landsbyadministratoren, sier til nyhetsbyrået at rundt 50 personer er savnet i ruinene og fryktes omkommet.

— Sjansene for å finne overlevende er så små. Men vi må finne dem, sier Sumitra.

Tsunamivarsel avlyst

Et tsunamivarsel ble sendt ut like etter jordskjelvet, men ble fort avlyst.

Indonesia, med sine tusenvis av øyer, befinner seg over plategrenser i jordskorpen kalt «Ildringen i Stillehavet» (Engelsk: Pasific Ring of Fire). Rundt fire femtedeler av alle jordskjelv finner sted her, ifølge Wikipedia.

Et massivt jordskjelv vest for Indonesia forårsaket den kraftige tsunamien i desember 2004 som krevde rundt 230.000 menneskeliv i en rekke land. Rundt halvparten omkom i den indonesiske Ache-provinsen.

Hade Rupa