Det amerikanske føderale etteforskningsbyrået, FBI, gjennomsøkte tirsdag tre boliger i New York, hjemmene til tre personer som er mistenkt å være medlemmer av hackegruppen Anonymous, melder FoxNews.com tirsdag.

Minst 10 FBI-agenter gjennomsøkte hjemmet til en av de tre, med en ransakelsesordre for datamaskiner og datamaskin-relatert tilbehør. De tre mistenkte er sent i tenårene og tidlig i tyveårene. Raidene var en del av en større kampanje rettet mot hacker-gruppen.

Inspirert av Wikileaks

Gruppen Anonymous er en løs sammenslutning av hackere og cyber-aktivister inspirert av Wikileaks-grunnlegger Julian Assange. Gruppen kjemper ifølge dem selv for internett-frihet, og har flere ganger hacket nettsider og ødelagt servere. Blant annet skal de ha hacket serverne til flere betalingsselskaper som stengte for overføringer til Wikileaks-siden etter at Julian Assange ble arrestert i fjor.

Ifølge FoxNews.com har gruppen i det siste rettet sin oppmerksomhet mot Arizona politidistrikt, blant annet ved å publisere personlig informasjon om de ansatte i delstatens politivesen og ved å hacke flere nettsider. Grunnen til dette skal være delstaten Arizonas kontroversielle immigrasjonslov, den såkalte SB 1070, som er den strengeste immigrasjonslov i USAs historie.

Flere digitale innbrudd

Dette er ikke første gang hackerne er i politiets søkelys. Mer enn ett dusin mennesker, alle mellom 15 og 28 år, har tidligere i sommer blitt arrestert i Storbritannia, Italia og Sveits.

Anonymous og gruppen LulzSec, som har sprunget ut av organisasjonen, er ansvarlige for et stort antall digitale innbrudd, blant annet mot flere regjeringer og store selskaper, inkludert den japanske teknologigiganten Sony, det amerikanske senatet, telekom-giganten AT&T, Fox.com og den britiske avisen The Sun, for å nevne noen.

Hacket i Norge

Her hjemme ble Arbeiderpartiet og Høyre rammet av Anonymous tidligere i år. Partienes nettsider ble angrepet etter at de støttet det omstridte datalagringsdirektivet.

Arbeiderpartiets sider ble av samme grunn angrepet på nytt noen dager senere, idet partiets landsmøte startet.

Gruppen hacket også Kiwi.no og la ut en klar melding til norske myndigheter der som protest mot datalagrinsdirektivet.