Prahlad Jani, en Indisk eneboer har nettopp tilbragt 10 dager under konstant overvåkning på Sterling hospital i den indiske byen Ahmedabad. Det er ikke på grunn av dårlig helse mannen på over 70 år har vært til overvåkning. Den fysiske og mentale helsen er bra, og det er dette som forundrer ekspertene. I perioden på sykehuset fikk han ikke tilført hverken mat eller drikke. Han var heller aldri på toalettet. — En rekke tester vi har foretatt på ham viser at han har de samme kroppslige mekanismer som en normal person, sier assisterende overlege ved sykehuset Dinesh Desai til BBC News.

Forseglet toalett

På sykehuset befant Jani seg i et konstant videoovervåket rom med et toalett som var forseglet. For å hjelpe legene med å bekrefte sine påstander, gikk Jani med på ikke å bade i løpet av oppholdet. Den eneste væsken han inntok var litt vann for å vaske munnen. Vannet fikk han i et beger og legene forsikret seg om at like mye vann gikk inn som ut. I en offisiell erklæring fra legeforeningen i Ahmedabad står det at det dannet seg urin i blæren hans til tross for at han ikke tok inn noe væske. Denne ble igjen absorbert i blæreveggene. Bortsett fra et lite vekttap, merket legen ingen forandring i Janis helse i løpet av de ti dagene. - Jeg føler ikke noe behov for mat eller vann, sier Jani ifølge BBC News.

Hull i ganen

Han hevder han som 8-åring ble velsignet av en gudinne og har siden bodd i en hule. Jani sier han har overlevd alle disse årene grunnet et hull i ganen. Det er vanndråper filtrert gjennom dette hullet som holder ham i live, hevder han. Legene kan ikke gå god for Janis påstander om at han ikke har spist eller drukket på flere tiår, men ved å studere hans prestasjoner i et laboratorium håper de å lære mer om menneskekroppen. Det skal nå lages en fullstendig medisinsk rapport, og det er stor sannsynlighet for at Jani blir kalt tilbake slik at legene kan forstå hvordan han får det til. (Aftenpostens nettutgave)