Se bildeserien:

I London trosset flere hundre tusen mennesker kulda for å se fyrverkeri som ble skutt opp fra pariserhjulet London Eye ved bredden av Themsen.

–2009 var som sjokkterapi, som virkelig får folk til å forandre seg fordi de opplever noe fælt, sa Conrad Jordaan (35) idet han røykte en sigarett ved en utendørskafé.

På grunn av tidsforskjellen gikk pariserne inn i det nye året én time før Big Ben slo tolv i London. Stemningen lot til å være god på hovedgata Champs-Élysées, hvor feststemte franskmenn spratt champagneflasker og kysset hverandre på kinnene.

Sparepærer på Eiffeltårnet

Eiffeltårnet, som fyller 120 år i 2010, var dekket med hundrevis av fargede lyspærer. Lysene hevdes å være mer miljøvennlig enn tidligere dekorasjoner, fordi de bruker mindre strøm.

Saken fortsetter under annonsen.

– Året som tar slutt har vært vanskelig for alle. Intet kontinent, intet land og ingen del av samfunnet er blitt spart, sa president Nicolas Sarkozy i sin nyttårstale.

Selv om aksjekursene rundt om i verden er på vei oppover, er fortsatt mange mennesker hardt rammet av den økonomiske nedgangen.

Sarkozy understreket at problemene fortsatt ikke er over, men framholdt at 2010 vil bli et år preget av fornyelse.

Fuktig feiring

I Venezia fikk folk en påminnelse om at 2009 – og tiåret som nå er over – har vært kjennetegnet av større bevissthet rundt klimaendringene. Klokken slo tolv samtidig som høyvannet var på det høyeste, og de som var ute for å feire på Markusplassen, måtte bokstavelig talt vasse inn i det nye året.

På torget Puerta del Sol i Madrid hadde frammøtte festløver tryggere grunn under føttene. Spania overtok formannskapet i EU ved midnatt, og flere tusen mennesker var til stede da et gigantisk EU-flagg ble projisert på en bygning ved torget.

I Polen deltok rundt 90.000 mennesker på en konsert til minne om Michael Jackson, hvor popkongens søster La Toya var en av attraksjonene.

Nissepoliti

Enkelte deler av verden feirer nyttår på andre tidspunkter enn 1. januar. I Kina vil nyttårsfeiringen skje i februar, og mange muslimske land bruker også en annen kalender enn oss.

I erkekonservative Saudi-Arabia forlanger religiøse ledere at folk bare feirer muslimske høytider, men i Tyrkia var det som vanlig nyttårsfeiring natt til 1. januar. Ordensmakten var til stede for å hindre lommetyver, og noen av politifolkene jobbet «undercover» kledd ut som gateselgere og julenisser.

Unge japanere ønsket 2010 velkommen i Tokyo-bydelen Shibuya, kjent for sine moteforretninger og utesteder. Folk hoppet og sang da klokken slo tolv, og fremmede omfavnet hverandre.

– Jeg merket virkelig den økonomiske nedgangen i fjor. Framtida tror jeg vil bli lysere, sa Keitaro Morizame (24), som jobber som TV-produsent i den japanske hovedstaden.