I dag starter rettsaken mot franskmannen Michel Fourniet (65), også kjent som "Monsteret fra Ardennes", i den nordfranske byen Charleville-Mezieres. Fourniet har innrømmet drap på i alt åtte kvinner i alderen 12 til 22 år, samt én mann. Han er tiltalt for syv av drapene. Seks skal ha blitt begått i Frankrike og ett i Belga i perioden 1987 til 2003. Han er også tiltalt for én voldtekt.

— Ingen anger

Fourniet har ikke vist noen anger for drapene, og skal ikke ha planer om å be de om lag 30 pårørende som vil være til stede under rettsaken, om unnskyldning. Etterforsker tror tvert imot at Fourniet, hvis interesser inkluderer sjakk og russisk litteratur, vil bruke rettsaken som en plattform for å paradere sine bisarre synspukter foran verdenspressen. Seriemorderen har ifølge The Times allerede fremsatt krav om at alle kvinnene i juryen skal kunne attestere at de var jomfruer før de giftet seg.

- Spurte ofre om veien

Ifølge tiltalen skal Forniet ha brukt kona, Monique Olivier, for å lokke de unge kvinnene med seg hjem. De kom i kontakt med kvinnene ved å stoppe dem for å spørre om veien. Oliviers tilstedeværelse bidro til å betrygge ofrene da de ble tilbudt å være med ekteparet i bilen. De to traff hverandre i 1986, da Fourniret satt fengslet for overgrep mot barn. Olivier arbeidet i fengselets besøkstjeneste.

- Inngikk drapspakt

Brev skal vise at de to inngikk en pakt om at Fourniet først skulle drepe Oliviers daværende mann, før de så sammen gikk i gang med å drepe unge jenter. Olivier oppfylte sin del av pakten, selv om Fourniet ikke oppfylte sin. Olivier står nå tiltalt for medvirkning til drap og kidnapping. Fourniret ble pågrepet i Belgia i 2003, etter å ha forsøkt å kidnappe ei 13-årig jente. Hun er nå 17 år og skal vitne mot ham under rettssaken.

Fourniets kone Monique Olivier.
AFP
Belgiske etterforskere lette sommeren 2004 etter ofre i bakgården til ekteparets hjem i den sørbelgiske byen Sart-Custinne.
AFP