Norge har siden desember måned advart nordmenn mot å dra til den libyske byen.

— Vi er kjent med spesifikke og umiddelbare trusler mot vestlige personer i Benghazi og oppfordrer britiske statsborgere, som i strid med våre råd fortsatt oppholder seg der, til straks å forlate byen, heter det i en kunngjøring fra britisk UD.

Hva truslene går ut på, eller hvem de kommer fra, går ikke fram av kunngjøringen.

Uendret reiseråd

Også Tyskland og Nederland ber sine borgere forlate den libyske havnebyen og viser til at det foreligger en konkret trussel.

— Utenriksdepartementets reiseråd har siden desember vært at vi fraråder nordmenn å reise til Benghazi. Det er ikke blitt endret, sier kommunikasjonsrådgiver Veslemøy L. Salvesen til NTB.

Libyske myndigheter avviser at det finnes noen trussel som legitimerer britenes advarsel.

— Ingenting rettferdiggjør denne reaksjonen, sier viseinnenriksminister Abdullah Maasoud, som legger til at han er overrasket over den strenge tonen i uttalelsen fra London.Flyselskapet Air Malta kunngjorde torsdag at de har stanset sine flyginger til Benghazi på grunn av den britiske advarselen.

Usikker situasjon

Fire amerikanske statsborgere ble drept i et angrep mot USAs konsulat i Benghazi i september i fjor, blant dem landets ambassadør i Libya.

Sikkerhetssituasjonen i Libya har vært svært uklar siden opprørere med støtte fra Vesten styrtet og drepte landets leder Muammar Gaddafi i 2011.

Væpnede militsgrupper har siden kjempet om makten, og sentralmyndighetene har liten kontroll.