Orkanen øker stadig i styrke, og ifølge nyhetsbyrået AP er vindstyrken nå nesten 250 kilometer i timen.

Det statlige orkansenteret i USA advarer mot «storm og farlige bølger som kan føre til kraftige oversvømmelser langs den norvestlige kysten.»

Ifølge senteret vil Jimena trolig nå land i form av en kraftig orkan, melder BBC.

I byen Los Cabos forbereder myndighetene seg på Jimena.

Frykter tyverier

Det jobbes med å evakuere turister og fastboende, men i mange av de fattige områdene nekter familier å forlate hjemmene sine i frykt for tyverier.

Saken fortsetter under annonsen.

Guillermo Arias

— Ofte stjeler folk møbler eller andre ting de kan finne, sier Robert Hernandez, som hjelper til med å organisere evakueringen.

Foreløpig er evakueringen frivillig, men myndighetene gjør seg klar til å flytte familier med tvang.

— Vi kommer til å starte med å be folk om å dra, men snart vil dette bli obligatorisk, sier den lokale innenriksministeren Garibaldo Romero ifølge AP.

Myndighetene fokuserer i første omgang på å evakuere de rundt 20 000 som lever i «høyrisiko-områder». Det bor totalt rundt 165 000 mennesker i Los Cabos.

Surfere blir værende

Mange av de rundt 7000 turistene har allerede forlatt området, mens surfere derimot utnytter de store bølgene som nå slår inn over land.

— Vi venter i spenning, og har lyst til å være midt i orkanen. Vi er blitt rådet til å dra, men vi vil være her, sier den amerikanske turisten Clay Hurst til AP.

De fastboende som ikke allerede er evakuert, jobber nå med å sikre hjemmene sine.

— Vi gjør alt vi kan for å redde huset, sier taxisjåføren Jose Miguel Leyva.

OECD-møte flyttet

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) skulle i utgangspunktet ha møte i Los Cabos tirsdag og onsdag.

Det var lenge usikkert om møtet ville bli avlyst, men nå har de 170 representantene blitt flyttet til Mexico City.

— Vi har flyttet møtet på grunn av de store ødeleggelsene Jimena kan føre med seg, uttaler organisasjonen i en pressemelding.