For bare to uker siden kunne det virke som om Hillary Clinton skulle seile gjennom nominasjonsvalgene uten å møte virkelig motstand. I oktober hadde hun på det meste en ledelse på 30 prosentpoeng på Barack Obama.

Krympende ledelse

De siste nasjonale meningsmålingene viser at denne ledelsen kan være krympet til 10-15 prosentpoeng.

Bedre blir det ikke av at de siste målingene fra Iowa – staten som første nominerer sin kandidat – viser at Barack Obama har ledelsen.

Dermed kvesser Hillary knivene. Den siste tiden har hun nøyd seg med å hamre løs på Barack Obamas politiske standpunkter. Neste runde kommer til å handle om Obamas karakter, ærlighet og troverdighet.

  • Les også:

Den store forskjellen

— Det er stor forskjell på vårt mot og våre overbevisninger, hva vi tror på og hva vi er villige til å slåss for, sa Hillary Clinton til reportere søndag ifølge Washington Post.

Saken fortsetter under annonsen.

Da hun ble spurt om hun nå skal gå løs på Obamas karakter, svarte hun:

- Det begynner å se slik ut.

Selv om Clinton fortsatt har et godt forsprang på Barack Obama, er den første staten som nominerer - Iowa - svært viktig. Skulle Obama vinne i Iowa 3. januar, vil vi se en langt åpnere nominasjon blant demokratene enn for bare for 14 dager siden.

Desperat

Obama på sin side prøver nå å få Hillary Clinton til å se desperat ut.

- Jeg tror at noen fra de andre kampanjene lesere meningsmålingene, blir stresset og lanserer en rekke underlige beskyldninger, sier Obama.

Ifølge Washington Post er den nye Clinton-strategien igangsatt av hennes nærmeste medarbeidere. En strategi som kan slå begge veier. Dersom hun av velgerne blir sett på som for negativ kan det fort slå ut negativt for henne.

Hvem har hatt ambisjoner?

Dette er en fare som Frank James i avisen Baltimore Sun påpeker.

Clinton-kampanjen sendte sist søndag ut en pressemelding hvor de viser til en historie om Obama fra barneskolen.

Historien ble sitert i flere medier i mars i år. Her fortelles om da Barack Obama skulle skrive historien om hva han ønsket å bli. Stilen som Obama leverte hadde tittelen: "Jeg vil bli president".

Dette eksemplet mener Clinton-kampanjen viser at Barack Obama hele tiden har vært ute etter presidentembedet.

- Hykleri

Obama har som kjent hevdet at han ikke har vært ute etter presidentjobben i flere tiår i motsetning til andre kanidater – det vil si Hillary Clinton.

- Det er en virkelig fare for at dette blir oppfattet som hykleri av Clinton, skriver Frank James.

I pressmeldingen fra Clinton-kampanjen blir det ført flere bevis på at Barack Obama har hatt ambisjoner om å bli president lenger enn som så.

Barack Obama vil få det til å se ut som om Hillary Clinton er blitt desperat.
BIZUAYEHU TESFAYE - AP