Storbritannias statsminister Tony Blair — Bush' nære allierte - mener George W Bush vil føre en mer samlende internasjonal politikk i sin annen presidentperiode.Blair mener at Bush har lært at militær makt ikke er eneste måte å bekjempe terrorisme på, og at han vet at beste forutsetning for fredelig sameksistens hviler på demokrati og menneskerettigheter, ifølge BBC.I et intervju i avisen The Guardian sier Blair videre at det har vært en klar utvikling i amerikanske utenrikspolitikk siden krigen i Afghanistan i 2001.

På hjemmebane.

En meningsmåling lagt frem av CNN/USA Today/Gallup i går viser at 51 prosent av de spurte mener Bush' politikk vil føre USA i riktig retning. 52 prosent svarte at han vil bli en fremragende eller mer enn gjennomsnittlig god president i sin annen periode.Meningsmålingen viser også at flertallet av amerikanere har tillit til Bush' evne til å bruke sin militære makt på en klok måte, likeledes hans evne til å håndtere internasjonale kriser, selv om det også fremgår av svarene at han er blitt svekket siden hans første edsavleggelse.De fleste ser på Bush som en ærlig, troverdig og sterk leder, tror han har en klar plan for økonomien og tror han vil stryke utdannelse og moralske verdier i de fire årene som kommer.

"Stans torturen"

ber Amnesty International i et åpent brev til George W. Bush samme dag som han avla presidenteden.- Når Bush nå tar fatt på sin annen periode som USAs president, må han og USA føye seg etter folkeretten og standarder for behandling av fanger, heter det i brevet. Amnesty International oppfordrer Bush til å gjøre stans i all form for tortur og mishandling av fanger i amerikansk varetekt til et kjennetegn på sin annen periode.I en svært direkte tekst i brevet gjør Amnesty oppmerksom på hvordan USAs administrasjon har brukt Genève-konvensjonene som det har passet den, og uten respekt for folkeretten.