Les også:

«The Social Network» var nominert til seks Golden Globe-priser og vant fire av dem: beste film, beste regissør, beste manus og beste filmmusikk. Filmen er regissert av David Fincher.

– Jeg vil takke alle i Facebook og Mark Zuckerberg spesielt for at han tillot oss å bruke sitt liv og virke som en metafor som vi kunne fortelle en historie om kommunikasjon og mellommenneskelige forhold gjennom, sa Scott Rudin, en av filmens produsenter.

Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller gikk til briten Colin Firth for hans rolle i filmen «The King’s Speech», hvor han spiller en stammende kong Georg VI av Storbritannia. Natalie Portman ble kåret til beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i ballettfilmen «Black Swan».

Prisen for beste komedie gikk til «The Kids Are All Right», en film om et lesbisk foreldrepar, deres barn og jakten på barnas far, en sæddonor.

Saken fortsetter under annonsen.

Pris til Danmark

Den danske filmen «Hævnen», som er regissert av Susanne Bier, fikk Golden Globe-prisen for beste fremmedspråklige film.

– Takk for at dere trodde på en film hvor folk snakker så det høres ut som om de har poteter i munnen, sa Bier i sin takketale.

Selv trodde hun ikke filmen hadde store sjanser. At den likevel vant, forklarer hun med at den berører noe universelt.

– Den forholder seg til noen ting i tiden som er pressende over hele den vestlige verden. Og jeg tror at folk opplever den som en både underholdende og gripende film, sier Bier.

«Hævnen» handler om to danske familier, og svenske Mikael Persbrandt er blant hovedrolleinnehaverne.

Pris til ny gangsterserie

Det ble også utdelt priser for fjernsynsserier, og prisen for beste fjernsynsdrama gikk i år til «Boardwalk Empire», hvor man følger gangstere og politikere i Atlantic City på 1920— og 1930-tallet.

Beste komiserie ble musikalserien «Glee», som også fikk to priser for beste biroller.

Katey Sagal ble kåret til beste kvinnelige dramaskuespiller for sin rolle i serien «Sons of Anarchy», mens Steve Buscemi fra «Boardwalk Empire» fikk prisen for beste mannlige dramaskuespiller.